Ședințele de Consiliu Local devin din ce în ce mai toxice. USR și PSD/PER aleg un personaj controversat pentru ETA în C.A.

O altă ședință extraordinară a Consiliului Local s-a desfășurat marți, pe 19 octombrie, pentru a decide predarea unui teren pentru o creșă și pentru desemnarea unui viceprimar înlocuitor pentru primar. Acestea au fost punctele principale ale ședinței, care nu au fost parcurse chiar liniștit. Certurile nu au lipsit din partea consilierilor și a primarului, ba chiar și din partea președintelui de ședință și a secretarului. Evident, Andrei Gheorghiu a fost ales pentru a fi înlocuitor al primarului.

Atmosfera din Consiliul Local s-a schimbat

Deja primarul municipiului Râmnicu Vâlcea s-a așezat foarte comod din ultimele ședințe de Consiliu Local din pricina majorității pe care a obținut-o în câteva luni, ba chiar a renunțat la a mai transmite ședințele live pe motiv că sunt fonduri insuficiente. Comoditatea se extinde deja la a face glume pe tot parcursul ședinței despre consilierii din opoziție, dar și despre alte lucruri care nu au nicio legătură cu ședința.

Consilierii PSD și PER participă și ei la amuzament. Este foarte interesant cum la începutul mandatului, când PNL și USR formau o alianță, era o atmosferă foarte serioasă și ședințe lungi, de vreo 4-5 ore. Argumentele și ideile nu se mai terminau, mai ales din partea PSD/PER. Oamenii care sunt în opoziție cu ideile liberale lucrau foarte mult la tot felul de demonstrații, argumente, specialiști în domeniu și păreri pentru a elimina în orice fel ideile PNL/USR de pe atunci. Se zbăteau pentru a câștiga dreptul la cuvânt și, metaforic vorbind, pentru a face noi proiecte și construcții pentru binele cetățenilor din Râmnicu Vâlcea.

Acum nu se mai aude nimic din spatele sălii, nimeni nu mai oferă contraargumente consilierilor de la PNL pentru că nu mai au de ce. Pur și simplu majoritatea este în mâna lor, iar proiectele trec fără discuții sau idei sintetizate pe subiect. Acest fenomen arată cât de nepăsători sunt consilierii locali în a rezolva problemele locuitorilor sau de a crea un mediu și mai bun pentru ei. Dacă le-ar fi păsat de posibilul schimb de argumente cu ceilalți consilieri pentru a născoci măcar câteva proiecte interesante pentru tinerii vâlceni, vocea lor nu s-ar fi oprit nici măcar la o majoritate covârșitoare.

USR și colaborarea cu PSD/PER deja este toxică

Motivul pentru care Alianța pentru Râmnic s-a rupt ar fi, după spusele liderilor vâlceni USR, faptul că nu mai vor să voteze proiectele liberale fără să aibă ceva de spus. Aceștia voiau o colaborare adevărată, însă s-au declarat nemulțumiți de felul în care PNL colaborează cu ei.

Totuși, acum că au format o alianță cu PER/PSD, cât de mulțumiți sunt de colaborarea cu aceștia? Tot același rol îl au și tot proiectele primarului trec, nu ale lor. Este același scenariu, dar în alt grup. Nu putem spune că nu se înțeleg bine cu primarul și restul consilierilor, având în vedere că la începutul ședinței se salută prietenește și vorbesc foarte minuțios despre ceea ce vor vota și care este scenariul deja scris al ședinței.

Colaborarea este toxică pentru că deja a început să facă rău în unele locuri unde, după principiile USR-iste, n-ar fi trebuit să se bage. Împreună cu PER/PSD au ales un personaj suspicios pentru a fi în CA de la ETA.

al doilea lucru este confirmarea denunțării, unilaterale, a protocolului dintre USR și PNL – Alianța pentru Râmnic. Consilierii USR nu doar că au votat în contradicție cu declarațiile lor publice: că doresc o colaborare cu PNL și protocolul e înca valabil, dar au validat alegerea în CA la ETA un personaj controversat, fostul director, asupra căruia planează suspiciuni de corupție și delapidare de fonduri, suspiciuni analizate acum de către un control al Curții de Conturi.

Grupul PNL se dezice de astfel de practici, iar declarațiile pre-electorale ale lui Andrei Gheorghiu și restul consilierilor USR, au fost demontate chiar de ei, prin votul de azi. Practic, ceea ce opinia publica locală anticipa, încă din vara dinainte a alegerilor, că USR face jocurile lui Mircia Gutău, prin deciziile luate de Andrei Gheorgiu, s-a adeverit astăzi. Vom vedea, pe viitor, ce vom putea face din opoziție în Consiliu Local și cum vom putea reprezentata cât mai bine, interesele vâlcenilor care ne-au votat, sperând la o alta viziune pentru orașul nostru – una bazata pe dezvoltare economică, investiții fundamentate pe necesități, nu oportunități și o deschidere și transparență decizională față de cetățeni.” ne-a declarat consilierul PNL, Bogdan Popa.

Mircia Gutău, Andrei Gheorghiu și secretarul ședinței, vorbind înainte de ședință.

Ședința din 19 octombrie

Ședința a durat aproximativ o oră, timp în care, din lipsa liderului vâlcean liberal Virgil Pîrvulescu, un consilier PNL mai vocal a luat cuvântul des pentru a oferi sau schimba câteva idei de infrastructură rutieră sau zonală. Președintele actual de ședință PER, Irina Argeșanu, a fost foarte deranjată de acest schimb de opinii dintre acest consilier local și primar, acordându-i cu greu dreptul la cuvânt pe motiv că ar trebuie să respecte regulamentul. Totuși, consilierul tânăr Bogdan Popa nu a renunțat și a continuat discuția cu domnul primar. La un moment dat, i s-a tăiat microfonul de către cei care se ocupau cu transmiterea sunetului. Motivul tăierii microfonului nu a fost scos la suprafață, însă primarul și-a cerut scuze până la urmă pentru eveniment. Totuși, după ce că există majoritate, opoziția din PER/PSD abia mai oferă dreptul la cuvânt liberarilor.

Experiment eșuat al primarului Mircia Gutău, de a demonstra că domnul viceprimar Virgil Pîrvulescu este factorul perturbator din Consiliul Local. De la oprirea microfonului, despre care nu vreau vreau sa comentez, pana la glumițe răsuflate și acuzații nefondate, primarul a arătat că nici atunci când convocă ședințele în timpul concediilor d-lui Pîrvulescu, nu poate să se abțină de la circ și polemici. Două aspecte sunt însa cu adevărat importante după ședința de astăzi:

  • confirmarea primarului că a anulat acțiunile întreprinse de domnul Virgil Pîrvulescu, de aducere a terenurilor UM Vlădești în patrimoniul municipiului datorită faptului că nu a fost consultat și el în deciziile și acțiunile întreprinse de viceprimarul liberal. Practic a confirmat public, faptul că nimic nu se poate face de către un viceprimar, fără acordul și acceptul său.” ne-a declarat consilierul PNL, Bogdan Popa.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *