Primarul din Stoeneşti a reuşit să atragă 10 milioane de euro, bani europeni, pentru proiectele din localitate

Acest lucru se datorează primarului Gheorghe Dumbravă, care a atras fonduri în ultimii ani pentru nu mai puţin de cinci proiecte mari, finanţate din fonduri externe. Este vorba despre alimentarea cu apă din satul Zmeurătu şi canalizarea în satul Stoeneşti, şi de încă trei proiecte europene: construirea unei grădiniţe din temelii, extinderea şi dotarea şcolii din satul Stoeneşti şi sistemul de alimentare cu apă şi canalizare în Piscu Mare. Celor cinci investiţii majore li s-au adăugat şi alte proiecte mai mici, care, odată finalizate, au crescut nivelul de trai al locuitorilor din Stoeneşti. Cu toate acestea, primarul spune că nu reuşeşte să intre într-o normalitate cu problemele comunităţii din diverse motive, independente de voinţa sa.

În această perioadă se asfaltează strada Prislop din localitate. Drumul este inclus în proiectul celor 6,2 kilometri, iar acum s-a turnat cel de-al doilea strat de asfalt după ce, anul trecut, a avut loc prima asfaltare. Modernizarea drumurilor are o valoare de 5000 mii de lei, iar primarul speră să fie gata în acest an.

„Avem un proiect de asfaltare a drumurilor pe o lungime de 6,2 kilometri, de care tot trag de el de vreo doi ani, şi asta fiindcă acest proiect se realizează cu bani drămuiţi, din bugetul local. Sper că, până la urmă le vom scoate la liman pe toate. Anul trecut s-a turnat primul strat şi acum am fost nevoiţi să turnăm şi stratul al doilea, altfel riscam să se deterioreze lucrarea. Am stabilit cu constructorul să facem plăţile eşalonat, fiindcă bugetul primăriei nu permite o astfel de plată. Cu toţii trecem printr-o perioadă grea din punct de vedere economic şi sunt atent la fiecare leu!”, a precizat primarul localităţii Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.

Un vis al primarului: sistemul de apă a fost pus în funcţiune pe o lungime de 80 de kilometri

La Stoeneşti, în această vară a fost pus în funcţiune întregul sistem de distribuţie a apei potabile curente pentru cele 13 sate, pe o lungime de peste 80 de kilometri, reuşindu-se astfel branşarea la sursa proprie de apă a localităţii, care provine de la Mănăstirea Jgheaburi. Proiectul a fost un vis împlinit al primarului Gheorghe Dumbravă. Mai mult, pentru a oferi tarife mai mici locuitorilor, administrarea sistemului de apă şi canalizare se va face de societatea înfiinţată pentru mentenanţa şi tarifarea serviciului, subordonată Consiliului Local, creându-se astfel şi câteva locuri de muncă în localitate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *