Alimentare cu gaze naturale pentru locuitorii oraşului Bălceşti

În acord cu dezvoltarea oraşului, primarul Constantin Aleca şi-a conturat cu prioritate obiectivul extinderii reţelei de utilităţi, precizând că este optimist în privinţa acoperirii zonelor importante ale urbei cu reţeaua de gaz metan, având în vedere că, actualmente, aproximativ 260 de gospodării au branşamente la gaz.

Această extindere a reţelei de gaz este cu atât mai demnă de luat în seamă cu cât oraşul este conectat la sistemul de gaz, iar anul trecut administraţia locală a alocat fonduri din bugetul local pentru extinderea reţelei de gaze pentru două străzi, pe o lungime de aproximativ 500 de metri.

Primarul spune că toţi locuitorii oraşului Bălceşti vor aceleaşi condiţii şi facilităţi precum cei din mijlocul unei urbe. În acest sens are ca obiectiv accesarea fondurilor pentru a aduce, în fiecare zonă componentă a oraşului, toate utilităţile de care au nevoie oamenii.

„Din ce în ce mai mulţi locuitori vor să se racordeze la reţeaua de gaz, împinşi de costurile ridicate ale materialului lemnos. Este normal să vrea să aibă aceleaşi condiţii şi facilităţi precum cei din mijlocul unui oraş modern. În acest sens noi facem proiecte, facem paşi importanţi: suntem printre primele 223 de UAT-uri de la nivel naţional care au depus proiecte la Ministerul Energiei, la Bucureşti. Proiectul cuprinde extinderea reţelei de distribuţie a gazelor naturale pe o lungime de 51 de kilometri. Ştim că a început evaluarea proiectelor şi dosarul nostru este acolo. Proiectul de extindere a sistemului de gaze este primordial pentru localitate, şi destul de costisitor. Noi avem experienţa de anul trecut, când am alocat fonduri din bugetul local pentru extinderea reţelei de gaz pentru două străzi, pe o lungime de aproximativ 500 de metri şi ne-a costat 300 de mii de lei. Prin urmare, dacă facem socoteala, pentru cei 51 de kilometri pe care i-am prins în proiect este imposibil să executăm noi un astfel de proiect, şi nici nu avem curajul să facem un astfel de împrumut. Este prea mare riscul. În prezent, oraşul beneficiază de o reţea de gaze naturale pe o lungime de 6 kilometri şi aproximativ 260 de familii sunt branşate la reţea. Este o cerinţă foarte mare din partea comunităţii, şi asta fiindcă lemnele de foc sunt foarte scumpe şi, pentru cei în vârstă, este foarte greu de cărat şi spart lemne de foc. Ni s-a promis că vor fi finanţare şi aceste proiecte cât mai repede posibil”, a precizat primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *