Guvernul a aprobat 420 de mii de lei pentru refacerea infrastructurii afectată de inundaţii din comuna Pesceana

Comuna Pesceana a primit noi fonduri pentru situaţii de urgenţă.

În această perioadă, primarul localităţii Pesceana, Ion Vasile, a anunţat că s-au obţinut noi fonduri pentru situaţii de urgenţă, care vizează patru obiective afectate de ploile abundente din 2021. Este vorba despre lucrările privind refacerea podului peste pârâul Ursoaia din punctul Moraru, sat Ursoaia şi lucrări de punere în siguranţă a podului peste pârâul Lupoaia, în punctul Vilău Ilie, din satul Lupoaia. Banii sunt alocaţi şi pentru refacerea podeţelor, unul peste pârâul Lupoaia, în punctul Voinea Marin, sat Lupoaia, iar celălalt podeţ peste pârâul Lupoaia, punctul Mătulescu Elena. Banii sunt însă insuficienţi pentru a rezolva toate aceste probleme, susţine viceprimarul comunei Pesceana, Georgian Fulgescu.

„Am primit bani, după nenumărate insistenţe, în procent de 30% din necesar, pentru refacerea infrastructurii afectată de ploi. Banii sunt insuficienţi, zonele sunt destul de avariate, iar cu cei 420 de mii de lei nu ştim ce să facem mai întâi. Sunt promisiuni că vom primi şi diferenţa, dar nu avem încredere, pentru că liberalii alocă fonduri doar pentru primăriile unde sunt primari liberali. Noi nu avem treabă, fiindcă avem prieteni primari liberali, dar problema se pune să facem ceva pentru comunităţi fiindcă şi aici, la Pesceana, sunt oameni care au votat PNL nu au nici o vină că la ei în localitate nu se pot realiza investiţiile urgente. Locuitorii tuturor satelor, indiferent pe cine au votat au nevoi, iar noi trebuie să le facem podurile, drumurile, să le băgăm apa, adică utilităţile, să le asigurăm minimul necesar pentru un trai normal. Pentru toate acestea este nevoie de aprobarea proiectelor, astfel încât să ni se aloce banii necesari, conform solicitărilor”, a punctat viceprimarul comunei Pesceana, Georgian Fulgescu.

La Pesceana au început lucrările de construire de la zero a dispensarului medical din localitate, s-a făcut recepţia drumului către comuna Roeşti, proiectul de modernizare a şcolii s-a finalizat, iar noua grădiniţa cu program prelungit este în procent de 90% realizată. Viceprimarul comunei Pesceana, Georgian Fulgescu, dă asigurări că anul viitor noua grădiniţă îşi va deschide porţile.

Şi cum Programul naţional de investiţii Anghel Saligny reprezintă o oportunitate pentru autorităţile locale privind dezvoltarea infrastructurii, primarul Ion Vasile are deja pregătite proiecte în vederea accesării acestor fonduri guvernamentale: „Pentru accesarea fondurilor guvernamentale prin acest PNDL şi noi vom depune un proiect pentru înfiinţarea canalizării şi asfaltarea drumurile de interes local. Tot pe acest program vom depune şi proiectul pe care l-am avut depus la FDI, dar scos de la finanţare de Guvernul liberal, chiar dacă noi am plătit proiectarea, iar licitaţia este finalizată”, a precizat primarul Ion Vasile. Tot la capitolul investiţii, administraţia locală are la Compania Naţională de Investiţii proiectul pentru construirea unui cămin cultural unde, de peste un an, lucrările sunt în faza de licitaţie. Primarul speră ca, în primăvara anului viitor, să înceapă lucrările de construire a aşezământului cultural.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *