Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Ziua Armatei Române la Râmnicu Vâlcea

Astăzi, când se împlinesc 77 de ani de la eliberarea ultimei brazde de pământ românesc, militarii vâlceni și oficialitățile județului au omagiat jertfa ostașilor Armatei României printr-o ceremonie militară organizată în Râmnicu Vâlcea, la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Cetățuia”. Prefectul Sebastian Fârtat și subprefectul Victor Stănculescu au participat la acest eveniment și, în semn de respect pentru cei care au îmbrăcat haina militară și și-au dat viața pentru a apăra țara și valorile noastre naționale, au depus o coroană de flori.

Prefectul Sebastian Fârtat, oferind o coroană de flori în semn de respect pentru Ziua Armatei Române

Mă înclin cu respect în fața sacrificiului militarilor români care de-a lungul istoriei poporului nostru au pierit pe câmpul de luptă. Nu-i vom uita niciodată și-i vom păstra mereu în gând ca pe un exemplu de curaj și demnitate în numele libertății și valorilor umane universale. 25 Octombrie este însă și un prilej de a-i sărbătorii pe cei care au ales cariera militară și să slujească țara sub drapelul tricolor, cu dăruire și în spiritul sacrificiului și al solidarității umane. Urez mulți ani cu sănătate întregului personal al Armatei României, atât militarilor care sunt activi, cât și celor care se afla în rezervă sau retragere și, în mod deosebit, veteranilor de război. Un gând ales și de prețuire și pentru militarii români aflați în teatrele de operație din afara tării și care, cu onoare și profesionalism, îndeplinesc misiunile încredințate alături de aliații tării noastre” – a transmis prefectul Sebastian Fârtat.

Și unul dintre viceprimarii municipiului Râmnicu Vâlcea a transmis un mesaj pentru Ziua Armatei Române, punând accentul și pe ziua în care s-a născut Regele Mihai.

Ziua de 25 Octombrie, marchează două momente cu însemnătate deosebită, atât pentru cei care poartă cu onoare și mândrie uniforma militară cât și ziua în care s-a născut Majestatea sa Regele Mihai (25 octombrie 1921). La ceas aniversar, le transmit urări de bine, sănătate, recunoştinţă și admiraţie întregului corp al Armatei Române, activ şi în rezervă. La multi ani, rezervisti si veterani de razboi! La multi ani, militari ai Armatei Romaniei! Mulțumim, Majestate! Dumnezeu să-ți binecuvânteze memoria și să-ți dea liniștea de care atât de puțin ai avut parte în lumea asta. „ a declarat viceprimarul Virgil Pîrvulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *