Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache, mulţumeşte conducerii Consiliului Judeţean pentru sprijinul acordat la proiectul de consolidare a străzii Forestierilor

Primarul Sorin Vasilache a mulţumit conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea pentru sprijinul acordat în refacerea Străzii Forestierilor, afectată de o alunecare de teren. „O alunecare de teren care a început la sfârşitul anului trecut ne-a creat probleme, deoarece nu s-au alocat sumele necesare din fondul de rezervă pentru calamităţi. Ni s-a spus să mergem la Compania Naţională de Investiţii şi să depunem proiectul de refacere a zonei respective, dar noi aveam nevoie urgentă de fonduri fiindcă era în pericol ţeava de gaz, conducta de apă şi cea de canalizare. Consiliul Judeţean, prin Regia de Drumuri a realizat studiul geotehnic, a făcut studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. Acum urmează să se aprobe finanţarea. Mulţumesc pe această cale conducerii Consiliului Judeţean pentru sprijinul acordat, fiindcă a înţeles pericolul în care este zona, din cauza alunecărilor de teren”, a punctat primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Consiliul Judeţean va aloca fondurile necesare care au venit de la Guvern, pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţi, în vederea refacerii Străzii Forestierilor, fiindcă sunt în pericol casele, dar şi pentru faptul că drumul este important pentru preluarea circulaţiei din zonă. Astfel, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean a fost aprobată suma de 1209 mii de lei pentru realizarea obiectivului de investiţii prin consolidarea platformei drumului.

Tot în această perioadă, La Olăneşti s-a încheiat pe strada Molidului şi strada Victoriei contractul de execuţie a lucrărilor privind consolidarea canalului pluvial. Pentru rezolvarea problemei privind apa geotermală, Sorin Vasilache a început demersurile pentru un proiect de maximă importanţă, care va relansa turismul în această zonă. Este vorba despre cea mai importantă investiţie, care prevede execuţia unui foraj pentru apă geotermală, cu finanţare din fonduri europene. Proiectul are o valoare de peste 10 milioane de euro şi cuprinde lucrări de executare a unui foraj de apă geotermală de mare adâncime în zona Olăneşti Nord – izlaz Pietrişu, în vederea asigurării energiei termice pentru instituţiile publice şi asigurării unei zone deosebite de agrement.

Pe lângă toate acestea, primarul Sorin Vasilache aşteaptă începerea proiectului de extindere a sistemului de apă şi canalizare, prins în masterplanul judeţului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *