Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Într-o perioadă în care ţara este bolnavă, preşedintele îşi face poze la piramide

Claudia ŞCHIOPU

Asistăm năuciţi de două luni la un balet oribil, care nu are nici un principiu. Toţi politicienii sunt nişte nulități care vor să rămână la putere, nişte oameni care nu mai sunt crezuţi, nu mai sunt creditați de populaţie. Cu toate acestea vom asista în continuare la tot felul de perdele de fum politice, şi asta fiindcă există o problemă de fond: două partide care vehiculează ura ca agent politic electoral.

Suntem într-o situaţie nebună în care partidele se încarcă, trăiesc şi câştigă electoral numai pe bază de ură. Avem un preşedinte care a promovat dihonia, iar noi suntem într-o situaţie în care ne putem prăpădi. Nu avem pe nimeni capabil să construiască, să unifice, să vină cu idei, în timp ce poporul român are nevoie de un spirit de încredere, de speranţă, de solidaritate și ai ales de respect pentru ţară.

Prin limbajul pe care îl folosesc, politicienii recunosc că există această dihonie dementă. Cîţu propune chiar un armistiţiu, fiindcă îi consideră pe toţi duşmani. Politicienii se identifică numai prin ura pe care o promovează şi se califică numai prin acuzele pe care le aduc adversarilor. Nu sunt în stare să îşi recunoască o culpă, să îşi ceară scuze, să facă un pas înapoi şi chiar să demisioneze, unii dintre ei. Culmea este că acest spirit de dihonie a ajuns şi a devenit emblematic chiar prin preşedintele României. 

Ne-am săturat  de  formula „dragi români” venită din partea lor. Este ieftină, este un fel mediocru de a încerca să cucerească acest popor fără să  facă nimic. Cu siguranţă,  aceste lozinci au creat speranţă generaţiei Decembrie 89, celor care au construit România de astăzi. Acelor generaţii cărora tranziţia aceasta în care ne scăldm de 30 de ani le-a călcat în picioare tot ceea ce s-a construit atunci, pe timpul lui Ceauşescu, izbindu-se în toată această perioadă de salarii mici, mâncare foarte proastă, fiind minţiţi, furaţi, umiliţi cu nişte pensii mizere şi o indemnizaţie de şomaj cu care poţi trăi mai puțin de 3 zile. O generaţie cu un destin nenorocit pentru toţi cei care au construit România pe timpul lui Ceauşescu. Ajunşi astăzi la vârsta de 65, 70 sau 80 de ani, foștii asupriți din comunism sunt tot cei care mor astăzi cu zecile de mii prin spitale, în această perioadă de pandemie. Îngrozitoare soartă. Ei sunt părinţii şi bunicii noştri, cei care în Decembrie ”89 priveau, din miezul vieţii lor, cu încredere spre libertate,  credeau în bunăstare.

Astăzi avem zilnic peste 300 sau 400 de decese, o numărătoare care pare că nu-i mai mişcă pe cei care trebuie să ia decizii. Mai grav este că statistica ne arată că peste 45 de mii de români au murit de covid de la începutul pandemiei. Aceeași statistica ne mai arată că, în anul 2020 au murit cu 37 de mii mai mulţi oameni decât în 2019, adică, cu 14%  mai mult faţă de anul anterior.

Trist şi asta, fiindcă papagalii aceştia numără morţii de Covid, dar nu şi pe cei care, într-un fel sau altul, tot din cauza pandemiei mor, pentru că nu au unde să se trateze de alte boli, sau nu ajung să fie operaţi la timp, fiindcă spitalele sunt copleșite din cauza incompetenţei acestor Guverne criminale şi a unui preşedinte care, tare mândru, umblă în acest timp prin ţările calde.

Ne mor cei care au fost cei mai chinuiţi de când se ştiu. Au fost chinuiți în comunism, au fost chinuiţi în ultimii 30 de ani, timp în care li s-a promis mereu că „urmează”, că mai este puţin şi o s-o ducă mai bine  dacă votează din nou aceeași clasă politică criminală şi nişte imbecili lăsaţi să zburde pe câmpiile minții lor.

Nimeni nu face nimic, stau toată ziua cu ochii în fundul șefului, pentru ca nu cumva să piardă puterea şi, cel mai important este faptul că au planuri de guvernare „solide”, dar numai la nivel declarativ. Asta înseamnă că nu pleacă, nu vom scăpa de ei, stau acolo fiindcă le este cald şi bine. Peste toate acestea, în plină criză guvernamentală, omul care are cheia tuturor problemelor din ultimele luni se plimbă în ţările calde îmbrăcat în alb, la piramide, plesnind de sănătate într-o perioadă în care ţara este mai bolnavă ca oricând. Să-i spună cineva că încrederea românilor în preşedinte s-a prăbuşit la 14% iar Cîţu a coborât la 7%, iar procentele acestea sunt totuşi mari, fiindcă li se datorează rudelor din Vâlcea şi găştii lui Rareş Bogdan, un gargaragiu care îi mănâncă PNL-ului din credibilitate în fiecare zi. Din păcate, PNL a încăput pe mâna unor impostori tineri, energici, cu trompetă puternică şi cu foarte mulţi speriaţi de bombe în spate, care îi ascultă.

În prezent România este o morgă, o ţară neguvernată unde, de la începutul crizei politice, mii de familii sunt în doliu din cauza lipsei unor decizii, a faptului că decidenţii acestei ţări  au venit foarte târziu cu măsurile acestea restrictive care să limiteze transmiterea, care să impulsioneze vaccinarea, fiindcă „echipa câştigătoare” a avut, în tot acest timp, un congres de organizat. Asta înseamnă că statul, prin reprezentanţii lui are o culpă în moartea acestor români şi, cu toate acestea, ţara aceasta este neguvernată, iar preşedintele îşi face poze la piramide.

În plină criză este de neînchipuit ceea ce fac politicienii în momentul de faţă. Sunt mediocri şi incapabili să gândească strategic, punând România într-o mare primejdie. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *