Primarul localităţii Bărbăteşti, Constantin Banacu, nemulţumit de alocarea banilor de către Guvern

Primarul localităţii Bărbăteşti, Constantin Banacu, şi-a exprimat nemulţumirea privind alocarea de către Guvern a banilor din Fondul de intervenţie de dispoziţia Guvernului, prevăzută în bugetul de stat pentru anul 2021, pentru unele administraţii locale afectate de calamităţile naturale.

Din întreaga sumă care era necesară pentru rezolvarea problemelor din localitatea Bărbăteşti s-au alocat numai 16 mii de lei, în timp ce pentru proiectul de refacere a drumului spre Pătrunsa, rupt de ploile torenţiale, era nevoie urgent de cel puţin 100 de mii de lei.

Constantin Banacu, unul dintre cei mai apreciaţi primari ai judeţului, pentru careadministraţia locală nu însemnă doar promisiuni electorale deşarte şi o trecere doar cu numele prin istoria localităţii a adăugat că banii din fondul de rezervă nu sunt pentru primari, sunt pentru comunitate, iar administraţia locală Bărbăteşti are nevoie de fonduri fiindcă visteria este goală, iar până la finalul anului trebuie plătite indemnizaţiile peroanelor cu dezabilităţi şi ale însoţitorilor acestora:

Pe situaţii de urgenţă am primit fabuloasa sumă de 16 mii de lei, nici nu ştiu ce să fac cu ei. Mai puţin decât localitatea Bărbăteşti nu a primit nimeni, la aşa ceva nu mă aşteptam. Banii ar fi trebuit să fie pentru refacerea drumului către Pătrunsa, rupt de ape, unde inclusiv reţeaua de alimentare cu apă a fost smulsă din pământ. Bine că nu am stat la mila Guvernului am făcut lucrările, fiindcă oamenii au nevoie să li se rezolve problema cât se poate de repede, nu când hotărăşte Guvernul. Lucrările pentru refacerea şi punerea în siguranţă a drumului comunal spre Pătrunsa, la punctul „La Barieră” valorează peste 100 de mii de lei. Banii din fondul de rezervă nu sunt pentru primari, sunt pentru comunităţile din ţara aceasta, iar comuna, indiferent din ce partid este primarul, are nevoie de aceşti bani. Ce să fac cu 16 mii de lei? La rectificare am primit 50 de mii, este de neacceptat, şi asta fiindcă avem plăţi de făcut, mai ales către persoanele cu dezabilităţi şi însoţitorii acestora. La acest capitol este posibil să fim puşi în situaţia de a nu mai putea aloca fondurile necesare, fiindcă noi am alocat inclusiv contribuţia noastră în procent de 10%. Cel mai grav lucru este că oamenii aceştia vin la primărie şi cer banii fiindcă au nevoie de ei să îşi ia medicamentele, să trăiască, să îşi cumpere alimente. Noi avem 67 de persoane cu dezabilităţi şi statul ştie de ei, fiindcă statul le face dosarele respective. Atunci statul ar trebui să le dea indemnizaţiile, aşa cum se alocă şi pensiile, să nu îi trimită la primării. Noi, primarii, am făcut demersuri către autorităţi, fiindcă ar fi corect ca aceste indemnizaţii să fie alocate de instituţiile abilitate”, a precizat primarul localităţii Bărbăteşti, Constantin Banacu.

Proiecte depuse de Primăria Bărbăteşti prin programul „Anghel Saligny”

Prin noul program, „Anghel Saligny”, primarul localităţii Bărbăteşti, Constantin Banacu are în plan modernizarea drumului către Mănăstirea Pătrunsa şi restul de uliţe rămase neasfaltate, însumând o lungime de 5,2 kilometri: „Prin acest program depunem inclusiv proiectul pe care îl avem în parteneriat cu Consiliul Judeţean pentru amendarea rigolelor de-a lungul drumului judeţean. Mai avem de schimbat în zona Băltăreţ conducta de apă care în prezent este de fier şi, de ce nu, proiectul de branşare a localităţii la conducta de gaze naturale”, a precizat primarul localităţii Bărbăteşti, Constantin Banacu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *