Nicolae Concioiu: „Reţeaua de gaz este un vis împlinit pentru locuitorii comunei Guşoeni”

După multe insistenţe, promisiuni şi drumuri la Bucureşti iată că primarul Guşoeniului a reuşit să îşi respecte angajamentul faţă de populaţie, iar săptămâna trecută au început lucrările pentru înfiinţarea reţelei de gaze.

Nicolae Concioiu declară că această veste îmbucurătoare este un vis devenit realitate după 8 ani de demersuri, promisiuni şi aşteptări.

Prin urmare, la Guşoeni s-a da starul lucrărilor de înfiinţare a reţelei de gaz în localitate, o veste foarte importantă pentru comunitate, care coincide cu priorităţile administraţiei locale. Reţeaua se va realiza pe o lungime de 13 kilometri şi va fi dusă până la poarta fiecărui cetăţean, gospodăriile urmând să fie branşate apoi la sistem.

Proiectul de alimentare cu gaze naturale presupune realizarea reţelelor pe aproximativ 80% din drumurile aferente teritoriului comunei, repartizate pe satele Guşoeni, Burdăleşti, Dealu Mare, Guşoianca, Măgureni şi Spârleni, ceea ce va permite posibilitatea racordării gospodăriilor la sistem într-un procent destul de mare. Este o realizare uriaşă pentru primarul Nicolae Concioiu, fiind una dintre cele mai importante promisiuni pe care a făcut-o localnicilor.

„Conducta se va extinde până la orice proprietate care îşi doreşte să aibă reţea de gaz. Noi avem un proiect-cadru de alimentare pe toate drumurile principale din cele şase sate, pe o lungime de 13 kilometri, dar asta nu înseamnă că, dacă avem gospodării care vor să se racordeze pe uliţe alăturate nu se va întâmpla acest lucru. Prin urmare, cine vrea să se racordeze la reţeaua de gaze o poate face. Cetăţenii sunt informaţi şi aşteaptă cu nerăbdare reţeaua de gaze”, a precizat primarul localităţii Guşoeni, Nicolae Concioiu.

Perioada acesta este foarte importantă pentru administraţia locală, fiind luna în care s-a dat startul unui proiect de importanţă vitală pentru Guşoeni, o investiţie care se află şi în topul priorităţii locuitorilor. Primarul declară că proiectul este un vis împlinit şi va monitoriza permanent stadiul lucrărilor. Spune că viaţa oamenilor se va îmbunătăţi în mod considerabil, iar acest lucru este cel mai important. Subliniază că va face tot ce-i va sta în putinţă pentru ca în localitate să fie introdusă inclusiv apa şi canalizarea, un proiect care, după mai bine de 8 ani, a fost exclus din masterplanul judeţului la finele anului trecut.

Acest lucru a stârnit nemulţumiri atât în rândul cetăţenilor, dar şi al administraţiei locale în ceea ce priveşte demersurile proiectului de introducere a reţelei de apă şi canalizare prinsă în master planul judeţului.

Nicolae Concioiu subliniază faptul că decizia a fost nedreaptă, după atâţia ani, aceea ca localitatea să fie exclusă din Programul Operaţional Infrastructură Mare, atâta timp cât administraţia locală din Guşoeni s-a înscris în masterplanul judeţului cu speranţa obţinerii mai rapide a unor bani europeni destinaţi alimentării cu apă şi canalizare a localităţii, renunţând în schimb la investiţii finanţate din Programul Naţional de Dezvoltare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *