Liderii vâlceni fac declarații despre situația încinsă de la București

Criza politică continuă în România

În astfel de momente, în care sistemul sanitar stă pe marginea prăpastiei agățată de o funie care parcă nu mai poate susține presiunea pacienților infectați cu Covid-19, parcă ne-am aștepta ca sistemul de guvernământ, care a suferit o ruptură majoră, să se pună cât mai repede pe picioare pentru a se lupta pentru cetățeni.

Totuși, nu se întâmplă acest lucru. Dacă sunt declarații ale unor partide politice care spun că vor să readucă stabilitatea, ar trebuie să ne întrebăm dacă a existat vreodată. Lipsa de fermitate a guvernului PNL-USR în legătură cu restricțiile pe timpul verii i-au împins pe majoritatea românilor să uite de vaccin. Acum acei români zac în spitale, mulți fiind în stare gravă.

Un guvern nu s-a realizat încă, partidele fiind încă în negocieri.

Ce spun liderii vâlceni

În Vâlcea și Râmnicu Vâlcea există neînțelegerile proprii ale partidelor politice, făcând abstracție de situația de la București. În Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea se realizează din ce în ce mai multe datorii și proiecte controversate mulțumită alianței actuale dintre PSD/USR/PER. În Consiliul Județean Vâlcea videoclipurile aproape comerciale cu liderul instituției înfloresc administrația. La Vâlcea se practică independența politică asumată și făcută după propriile reguli.

Președintele interimar PSD al municipiului Râmnicu Vâlcea, Florian Marin, ne oferă perspectiva sa despre situația politică de la București, dar foarte important și ce părere are despre situația românilor din această perioadă.

Soluția crizei ar fi realizarea unei coaliții de partide care să aibă majoritate în parlament și care să poată să treacă peste perioada aceasta. Nu există decât două soluții: o majoritate realizată cu PSD, ori o majoritate exact ca cea de până mai devreme cu PNL, USR și UDM. Nu aș avea nicio preferință din cele două, este până la urmă soluția care va rezulta din negocieri și care să rezolve problemele actuale ale țării. Este mai puțin important ceea ce doresc eu, importante sunt problemele oamenilor, care sunt destule.

Situația aceasta politică a afectat foarte mult România și pe români. Sunt mai multe probleme în acest moment. Există acum o problemă sanitară, problemele de natură economică și probleme sociale. Au pornit o spirală extrem de greșită partidele care au fost la guvernare în forma unei guvernări dezastruoasă. Eșecuri peste eșecuri, începând cu cele de coordonare a problemei sanitare.„ ne-a declarat președintele interimar PSD al municipiului Râmnicu Vâlcea, Florian Marin.

Din partea PNL, observăm în rândurile de mai jos și perspectiva viceprimarului din Râmnicu Vâlcea care spune că mai mult rău s-a făcut în timpul doborârii guvernului, din pricina alianței PSD-USR-AUR. Vedem totuși un numitor comun în cele două tabere vâlcene, care spun că cei responsabili de stabilitatea țării nu oferă atenție cetățeanului.

Nimeni nu-şi permite să ajungă în situaţia în care să aruncăm ţara definitiv în haos. Să nu uităm cine a provocat acest haos care a fost generat de alianţa USR-PSD-AUR, care au reuşit să răstoarne un guvern legitim, din punctul meu de vedere. Acum au realizat că, prin acţiunile lor nu fac decât rău ţării, dar continuă şi persistă în acţiuni din acestea, care nu au treabă cu cetăţeanul. Chiar ieri m-am uitat şi în Parlament, nu au nici o treabă cu cetăţeanul. Interesele lor sunt doar să-şi facă un nume ca opoziţie, dar nu să muncească în folosul cetăţeanului.  „ ne-a declarat viceprimarul Râmnicului, Virgil Pîrvulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *