Un microbuz şcolar a fost achiziţionat de Primăria Mălaia pentru elevii din localitate

Primăria Mălaia a luat problema transportului elevilor navetişti în propriile mâini, achiziţionând un microbuz cu 17 locuri pentru a transporta elevii din ciclul primar şi gimnazial din localitate spre şcoală. Vechiul microbuz era într-o stare deplorabilă, şi reprezenta un adevărat risc pentru copii.  

„Am fost nevoiţi să achiziţionăm un microbuz pentru transportul elevilor, cu bani din bugetul local. Valoarea microbuzului este de 28 de mii de lei. Nimeni nu ne-a ajutat, am făcut adrese şi la Inspectoratul Judeţean de Învăţământ şi la Prefectură, dar toţi au dat din umeri. Am fost personal la Ministerul Învăţământului şi ni s-a spus că este într-adevăr prin Ministerul Dezvoltării un program care finanţează astfel de solicitări, numai că nu sunt fonduri anul acesta. Când a fost problema cu copiii care fac naveta la liceul din Brezoi a venit inclusiv avocatul poporului să dau lămuriri şi să explic de ce nu transportăm copiii, dar nimeni nu a venit cu soluţia sau să ne ajute cu ceva. La liceul de la Brezoi transportăm 18 elevi şi am convenit cu primarul oraşului Brezoi, Robert Schell, să ia şi elevii noştri din Sălişte. Am împărţit cumva cheltuiala între administraţii”, a precizat primarul din Mălaia, Gheorghe Dinculescu.

Microbuzul se află într-o stare bună de funcţionare, este dotat corespunzător, pentru a asigura confortul şi siguranţa copiilor: „Încercăm să facem tot ce putem, cu resursele pe care le avem, pentru a transporta copiii în siguranţă şi la timp”, a mai spus primarul Gheorghe Dinculescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *