Cinci la rând pentru Vâlcea

SCM Rm. Vâlcea a reușit al cincilea succes consecutiv în campionat, 30-25 (16-11) în Sala Traian, cu Dacia Mioveni 2012.

Disputat fără spectatori, jocul din Polivalenta vâlceană a fost unul echilibrat până în minutul 23, când tabela arăta egalitate, scor 11-11. Finalul reprizei a aparținut însă Vâlcii, care s-a desprins la cinci goluri până la pauză: 16-11.

Echipa lui Bent Dahl s-a distanțat la 23-14 în minutul 40 și jocul părea decis. Ca și în etapa precedentă, la Slatina, echipa vâlceană a avut însă o cădere inexplicabilă, atunci când părea scăpată în învingătoare. Ușor, ușor, echipa argeșeană cu Goran Kurtes pe bancă s-a apropiat la doar două goluri, 25-23 în minutul 51 și Bent Dahl a cerut nervos time-out. Imediat, SCM a reluat controlul partidei și s-a desprins din nou, câștigând fără emoții, cu 30-25, după tiparul jocului de la Slatina.

După cinci victorii consecutive, SCM rămâne pe locul 3 în campionat, la doar două puncte în spatele liderului Rapid.

Antrenorul Bent Dahl și-a dojenit echipa, pentru căderea suferită în partea secundă. ”Cele trei puncte au fost cele mai importante azi, am câștigat la 5 goluri diferență, dar trebuia să câștigăm la 15. Am avut anumite momente în meci când puteam face lejer diferența, dar din nou echipa a căzut și am făcut multe greșeli individuale stupide, nu sunt deloc încântat, chiar am fost furios. Atunci când am discutat cu ele, imediat și-au revenit, aș fi îngrijorat doar dacă ele nu m-ar asculta. Jucătoarele trebuie să învețe că nu trebuie să folosesc de fiecare data time-out-ul pentru a-și reveni. Mioveni a jucat bine, dar noi ne-am făcut singuri meciul greu, trebuia să câștigăm ușor la o diferență de peste 10 goluri” a spus tehnicianul norvegian.

Portarul Isabell Roch uimește și deja vorbește în limba română, în doar trei luni petrecute la Rm. Vâlcea.  ”Am jucat foarte bine, apărarea a fost foarte agresivă și mobilă, am avut un ritm bun și am înscris multe goluri. Avem încredere în continuare, pentru că suntem motivate să câștigăm. Azi ne-au lipsit mult fanii” a spus și nemțoaica.

Kurtes, învins de fosta echipă

Fost secund al lui Florin Pera și principal la SCM pentru patru jocuri în acest sezon, Goran Kurtes spune că rămâne fanul echipei vâlcene.  ”A fost un meci greu, Vâlcea este o echipă mare. A fost un meci special pentru mine, am stat un an și jumătate la Vâlcea, am mulți prieteni aici. Sunt fanul SCM-ului, dar acum echipa mea favorită este Mioveni” a declarat sârbul.

Start în EHF European League

SCM ia startul și în EHF European League, unde trebuie să treacă de Super Amara Bera Bera (Spania), pentru a ajunge în grupe. Vâlcea a fost direct calificată în turul 3 preliminar, în timp ce Bera Bera a trecut surprinzător în turul 2 de Paris 92. După ce, în prima manșă, în Spania, scorul a fost egal, 27-27, ibericele au câștigat returul din Franța cu 26-21.

Manșa tur, SCM-Bera Bera este programată sâmbătă, 13 noiembrie (ora 15.00) a Rm. Vâlcea, iar returul o săptămână mai târziu, în Spania. Între cele două jocuri, trupa lui Bent Dahl va juca și la Zalău, în meci contând pentru etapa 9 de campionat, pe 18 noiembrie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *