Flacăra decide pe final duelul județean cu Costești

Flacăra Horezu s-a impus sâmbătă în Treapt, 2-1 cu Minerul Costești, golul victoriei gazdelor venind pe final de la un jucător nou transferat.

Flacăra pornea cu prima șansă în disputa cu ”lanterna” Costești, având un lot net superior, dar prima parte a fost controlată de oaspeți. În minutul 13, Dede Trașcă a pătruns în flancul stâng, a pasat în centrul careului, de unde Casoni a preluat și a deschis scorul.

Pașoi a avut șansa de majora scorul,  a scăpat singur cu Sporea, dar portarul horezean s-a opus salvator. Spre finalul primei reprize, veteranul din poarta oaspeților, Marius Vlădoi a intervenit la  lovitură liberă executată de Georgescu.  În minutul 42,  ”olarii” au egalat prin Răzvan Dinu, cu un șut din flancul stâng, sub transversală. După pauză, Dede Trașcă a căzut pe umăr într-un duel și a ajuns în ambulanță, iar accidentarea îl va ține pe tușă minim o lună.

În partea secundă, Flacăra a început să domine, ajutată și de soluțiile venite de pe bancă, iar Marius Vlădoi a avut mult de furcă. Golul victoriei Flacărei a  venit în minutul 87, după o minge deviată, de care a profitat  Alex Trașcă (25 ani), jucătorul transferat cu câteva zile înainte.  

”După ce am jucat la Deva,  în vară am mers în străinătate, voiam să prind acolo un contract și am ajuns în Olanda. Erau, însă, bani puțini și am ales să mă întorc în țară. Am înțeles că se face un proiect frumos, de viitor, la Horezu și am zis să vin, să facem treabă. Îi știam pe colegi, am jucat împotriva lor. E bine, am debutat cu gol, am luat cele trei puncte cu Costești. Vedem ce va fi până la final. Am semnat un contract valabil pe un an și jumătate. Am vorbit cu conducerea, cu primarul Nicolae Sărdărescu, care mi-au spus că vor să facă un proiect bun aici și asta m-a convins” a spus Alex Trașcă.

Horezu a urcat pe locul 6 în clasament, la trei puncte distanță de ultimul loc care asigură prezența în play-off. În schimb, Costeștiul  a ajuns la al șaselea eșec consecutiv și pare ca și retrogradată.  

Flacăra: Sporea – Burcea, M. Diaconescu, Ovye, Tudor – Dobre, Nistor – I. Marian, Bîrzan, Georgescu – R. Dinu. Au mai intrat: Comănescu, Dobrin, Kenneth, Trașcă, Horumbă.

Minerul Costești: M. Vlădoi – Proteasa, Nicolaescu, Vladu, Pufu – Vlad, Trașcă, Rizea, Casoni – G.Neacșu, Pașoi. Au mai intrat: Rădulescu, Păun, Kelemen, Milosteanu.

Narcis Enăchescu: ”Cât să mai așteptăm, până retrogradăm?”

Deși echipa sa câștigat, antrenorul horezenilor, Narcis Enăchescu nu a fost deloc mulțumit și a pus tunurile pe jucători. ”Suntem supărați că nu ne iese jocul, ratăm foarte mult și nu putem să dăm gol. Venirea lui Trașcă e de bun augur, a debutat și cu gol, asta căutăm, calitate. Deși lotul este echilibrat și valoros, poate cu 1-2 jucători în iarnă să fim acolo unde ne dorim.  Pe faza defensivă facem greșeli simple, sunt jucători buni, dar nu au scuze. Cât să mai așteptăm, au trecut 10 etape. Așteptăm până retrogradăm?  Am stat în prima repriză foarte rău în apărare, am luat și gol, apoi intervenția lui Rareș Sporea ne-a salvat, la 0-2 era greu să mai revenim”.

Tehnicianul horezenilor spune că jucătorii trebuie să aprecieze eforturile pentru echipă făcute de primarul Nicolae Sărdărescu. ”Trebuie să fim realiști că e cea mai grea serie din țară, fiecare punct câștigat este extrem de important. Sper să ne salvăm și noi și Costești. Pe fază ofensivă avem cele mai mari probleme, avem ocazii foarte multe, dar nu avem un număr 9 care să o dea în poartă. Eforturile din partea Primăriei sunt extrem de mari și ar trebui să avem și noi rezultate, pentru că e un buget consistent pentru o echipă de locul acesta. Jucătorii trebuie să fie conștienți că au salarii foarte bune aici, bază de pregătire foarte bună. Au beneficiat de condiții foarte bune din toate punctele de vedere” a anunțat Narcis Enăchescu.

Marius Vlădoi: ”Fotbalul te pedepsește dacă nu marchezi”

Antrenorul Costeștiului, Marius Vlădoi acuză ghinionul, după ce echipa sa a suferit al șaselea eșec consecutiv. ”Unii au noroc, eu nu am. Am ratat o șansă uriașă să facem 2-0, acolo s-a jucat meciul. Apoi, în debutul reprizei a doua, ni se accidentează Trașcă. E al treilea meci în care conducem! Am dominat clar prima repriză și ca joc, și ca ocazii, dar fotbalul te pedepsește dacă nu o dai în poartă. Păcat, nu cred că arătăm ca o echipă de patru puncte. Flacăra a avut soluții pe bancă, repriza a doua a pus presiune. Dar, dacă eram mai atenți puteam să terminăm la egalitate. Am plecat pe drumul acesta și o ducem așa. Vedem ce va fi și în iarnă, câte puncte facem până atunci, sper să mai adunăm ceva” a declarat antrenorul-jucător Marius Vlădoi.

Rezultate etapa 11:

CSM Slatina – Sporting Roșiori  2-0

Univ. Craiova II – CSM Alexandria  0-2

Vedița Colonești – CSO Filiași  3-0

Flacăra Horezu – Minerul Costești 2-1

Viitorul Dăești – Petrolul Potcoava 2-0

Clasament Seria 6:

1. Viitorul Dăești             11      8        1        2        19 – 6           25     

2. CSM Slatina                11      7        3        1        20 – 7           24     

3. Vedița Colonești          11      6        1        4        16 – 15         19     

4. CSM Alexandria          11      5        2        4        11 – 10         17     

5. Sporting Roșiori          11      4        4        3        16 – 14         16     

6. Flacăra Horezu            11      4        2        5        10 – 16         14     

7.Univ. Craiova II           11      4        1        6        18 – 11         13     

8. ACSO Filiași                11      4        1        6        14 – 17         13     

9.Petrolul Potcoava          11      3        2        6        13 – 18         11     

10. Minerul Costeşti         11      1        1        9        9 – 32           4       

Etapa viitoare, 13 noiembrie:

Sporting Roșiori – Viitorul Dăești

Petrolul Potcoava – Vedița Colonești

ACSO Filiași – Univ. Craiova II

CSM Alexandria – Flacăra Horezu

Minerul Costești – CSM Slatina

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *