În Horezu se  construieşte cel mai mare parc de agrement şi recreere din România

Primăria Oraşului Horezu revitalizează localitatea printr-o investiţie pe cât de ambiţioasă, pe atât de utilă şi importantă pentru comunitate, atât din punct de vedere turistic, dar şi din punct de vedere social, cu destinaţia de agrement şi recreere, unică în ţară.

Este vorba despre amenajarea celui mai spectaculos parc de agrement şi recreere pe o suprafaţă de 3 hectare cu fonduri europene. Prin acest proiect, Horezu va avea cea mai mare zonă de referinţă pentru recreere, şi asta fiindcă nu există un astfel de parc în România. În cadrul proiectului se va amenaja un patinoar de 300 de metri pătraţi, o scenă şi un amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 400 de locuri, tiroliană, pârtie şi tunuri de zăpadă pentru săniuş pe timpul iernii, cu o înălţime de 7 metri. În parc se vor amenaja de asemenea spaţii de fitness în are liber, zone de promenadă, se vor amplasa foişoare de observare şi foişoare pentru activităţi recreative, unde cei interesaţi vor putea juca table sau şah. Parcul va fi o zonă de petrecere a timpului liber în orice anotimp, care să extindă sezonul turistic de la Horezu.

Potrivit proiectului, obiectivul acestuia constă în reconversia funcţională şi reutilizarea unui teren degradat din zona Treapt, aflat în domeniul public al oraşului Horezu. Pe acest teren lucrările de amenajare a parcului destinat activităţilor recreative sunt în plină desfăşurare, iar aici fiecare locuitor al oraşului sau turist aflat în zonă va putea alege fie să practice sporturi diverse, atât iarna, cât şi bara pe unul dintre terenurile care urmează să fie amenajate. Turiştii au posibilitatea să meargă cu bicicleta sau cu rolele pe pista specială, să petreacă timp de calitate în mijlocul naturii admirând peisajul şi vegetaţia sau odihnindu-se în pavilioanele amenajate pentru ei sau pe băncuţele dispuse pe alei, sau să participe la evenimentele culturale organizate pe scena care se va amenaja în centrul parcului.

Pe scurt, proiectul propus se adresează pe scară largă tuturor locuitorilor oraşului Horezu şi vizitatorilor acestuia, având funcţiuni facile pentru toate categoriile de vârstă: copii şi părinţi, dar şi tineri şi bunici.

„Aşa cum prevede proiectul, construirea parcului a început prin curăţarea terenului, modelarea, pichetarea şi pregătirea acestuia conform unui plan de amenajare riguros elaborat. Lucrările sunt în plină execuţie şi sunt plăcut impresionat, pentru că va fi ceva spectaculos, nu există în ţară o astfel de zonă amenajată aşa cum va fi Parcul de agrement „Constantin Brâncoveanu”. În vara anului viitor vom inaugura întreaga investiţie. Pe o lungime de 1 kilometru se va amenaja cea mai spectaculoasă faleză de promenadă de-a lungul râului. În zonă se va amenaja o parcare pentru cei care vin în parc, iar şcoală cu clasele 0 – IV se va amenaja din temelii. Noua şcoală va avea sală de sport şi bazin de înot. Sunt foarte mândru, pentru că se va construi ceva spectaculos pe un teren care nu putea avea nici o utilitate, şi era predispus alunecărilor de teren. Parcul va avea un complex uriaş pentru copii, o zonă pentru spectacole, o zonă pentru saună şi salină artificială, bungalouri şi un restaurant mare. Vom amenaja aici şi o zonă pentru păsări exotice  şi un parc de aventură pentru care am extins suprafaţa proiectului. Toate aceste lucruri sunt poziţionate într-o zonă idilică, cu brazi şi alţi arbori seculari, la care adăugăm şi pârâul Urşani, care o tranzitează. Va fi o zonă de vis, izolată în ceea ce priveşte traficul şi centrul oraşului. Copiii şi părinţii, tinerii şi bunicii vor avea tot ce îşi doresc aici, inclusiv o pistă de carturi. Cetăţenii oraşului vor avea un abonament cu un preţ foarte mic, iar turiştii vor trebui să achite o taxă mică de intrare”, a precizat primarul oraşului Horezu, prezentându-ne pe teren stadiul lucrărilor celui mai mare parc de agrement şi recreere din România.

În zonă se va crea inclusiv un spaţiu pentru concerte. Toată zona Treapt va fi schimbată şi va deveni punctul de atracţie al staţiunii, platou va avea un aerodrom, destinat în primă fază pentru avioane uşoare. Prin implementarea acestui proiect, oraşul Horezu îşi propune să contribuie la creşterea atractivităţii zonei, la diversificarea ofertei de agrement şi recreere pentru comunitatea locală şi turişti. 

Tot cu bani de la Uniunea Europeană, în Horezu se vor construi două şcoli noi. Una va fi amplasată în cartierul Sălişte, fiindcă este foarte populat, iar o altă şcoală peste drum de parc, în zona Treapt, cu clasele 0 – IV. Pentru acest proiect, în afară de construcţia şcolii este inclusă o sală de sport şi un bazin de înot acoperit: „Vreau să îi scot pe copii din incinta actuală a liceului, aşa că am în plan construirea a două noi şcoli, tocmai pentru a evita contactul dintre elevii din clasele mari cu elevii din clasele mici şi pentru a le oferi oportunităţi adecvate vârstei”, spune primarul Nicolae Sărdărescu.

În Horezu sunt mai multe şantiere în lucru cu fonduri europene sau guvernamentale, aflate în diferite etape de execuţie. O altă categorie de investiţii sunt în faza de licitaţie, execuţie sau proiectare, iar pentru altele s-au făcut inclusiv recepţiile privind finalizarea lucrărilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *