Copiii din Şirineasa vor face sport în curtea şcolii şi în afara orelor de curs

În curtea şcolii din comuna Şirineasa se amenajează un teren de sport sintetic. Lucrările se vor finaliza în cel mult două săptămâni. Terenul va fi împrejmuit şi se va turna în această perioadă covorul sintetic. Pe terenul de sport se vor desfăşura numai activităţi sportive, individual, în grup sau pe echipe.

Primarul comunei Şirineasa, Ion Streinu: „Cetăţenii din localitate sunt oameni responsabil, de omenie, îşi cunosc drepturile şi responsabilităţile”

„Cu bani din bugetul local am reuşit să facem şi mici investiţii, deoarece gradul de colectare al taxelor si impozitelor este în procent de 85%, un procent foarte bun. Toate acestea se datorează faptului că oamenii din Şirineasa sunt responsabili, sunt oameni de omenie, îşi cunosc drepturile, dar şi responsabilităţile. La ultima rectificare, localitatea Şirineasa a primit 50 de mii de lei, o bătaie de joc la adresa noastră. Cu banii aceştia nici plăţile către persoanele cu dezabilităţi şi însoţitorii acestora nu le putem achita. Noi suntem obişnuiţi fiindcă, în anii precedenţi, localitatea a primit zero lei. Dacă reuşim să menţinem ritmul încasărilor vom închide anul fătă datorii. Terenul de sport din curtea şcolii se va finaliza în cel mult două săptămâni. Se toarnă placa de beton, un lucru pentru care am insistat, fiindcă montarea gazonului direct pe o umplutură din piatră cedează în timp. Apoi se va lucra la împrejmuire”, susţine primarul comunei Şirineasa, Ion Streinu.

Elevii din Şirineaa învaţă în condiţii bune

Elevii din comuna Şirineasa se vor putea bucura în curând de condiţii bune în ceea ce priveşte activităţile sportive, şi asta fiindcă primarul comunei, Ion Streinu a fost întotdeauna interesat de educaţia copiilor din localitate. Copiii învaţă într-o şcoală modernă şi dotată, astfel încât să aibă condiţii decente. Pe lângă bursele şcolare pe care administraţia locală le-a acordat, primarul Ion Streinu a atras fonduri printr-un proiect cu finanţare europeană pentru achiziţionarea a 21 de laptopuri, 10 camere web, 6 proiectoare, 9 routere, 147 de tablete şi 9 table interactive.

Pe lângă pregătirea micilor investiţii cu bani din bugetul local, autorităţile locale au depus la Ministerul Dezvoltării un proiect pentru asfaltarea celor 45 de uliţe, însumând 9 kilometri.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *