La Popeşti, iluminatul stradal şi ieftin cu leduri va lua locul celui clasic

La Popeşti, primăria accesează fonduri pentru modernizarea infrastructurii de iluminat public, înlocuind vechile surse de iluminat, mari consumatoare de energie cu lămpi noi, de tip LED, eficiente şi economice.

Primarul Aurora Măgura a anunţat locuitorii comunei că acest proces de modernizare a reţelei de iluminat public va continua până la înlocuirea totală a vechilor lămpi.

„Noi aveam nevoie de 1000 de lămpi pentru a acoperi necesarul iluminatului public stradal pentru fiecare sat. Când a apărut ghidul de finanţare am văzut că nu ne putem încadra în condiţiile privind accesarea acestui programului pentru cele 1000 de lămpi, atâtea câte aveam noi nevoie, ci doar pentru 400, fiindcă sunt cu telegestiune şi nu ne încadrăm în valoarea de 1000 mii lei pe care ne-o acordă Agenţia Fondului de Mediu. Astfel, prin acest program se va moderniza iluminatul stradal pe linia principală a localităţii. Noi ne-am fi dorit să fie montate becuri economice pe toţi stâlpii din întreaga localitate, fiindcă avem multe persoane vârstnice şi ar fi un lucru bun să fie luminate toate uliţele pe timp de noapte. Vom face în felul următor: lămpile pe care le vom lua de pe linia principală, în urma modernizării vor fi montate pe uliţele neluminate, până va apărea un nou program de finanţare. Un lucru este cert: modernizarea reţelei de iluminat public va continua până la înlocuirea totală a vechilor lămpi”, a precizat primarul localităţii Popeşti, Aurora Măgura.

Iluminatul public stradal este o necesitate în mediul rural, pentru că lipsa luminii pe timp de noapte poate declanşa o mulţime de probleme.

Pe lângă pregătirea proiectului privind iluminatul stradal, autorităţile locale mai au în plan şi alte investiţii

Prin noul program de investiţii Anghel Saligny, primarul Aurora Măgura a depus un proiect privind modernizarea drumurilor comunale pe o lungime de 6 kilometri: „Pe lângă acest proiect de asfaltare, unde avem reţea de apă şi canalizare ne-am fi dorit să depunem şi proiectul de extindere a reţelei de canalizare pentru satul Urşi, dar am considerat prioritare drumurile. Mai avem un proiect de asfaltare pentru încă 6 kilometri pe care îl avem pregătit şi, dacă va mai apărea vreun program de finanţare îl vom depune. Cu acest proiect s-ar închide tot ceea ce înseamnă infrastructură în localitate”, a precizat primarul localităţii Popeşti.

Primăria Popeşti a primit fonduri pentru refacerea infrastructurii calamitată în urma ploilor abundente din 2021

Primarul Aurora Măgura a declarat că alocarea sumei de 544 de mii de lei este insuficientă pentru finalizarea lucrărilor, banii atribuiţi pot acoperi doar 30% din necesarul privind finalizarea lucrărilor, la acest capitol. Cu toate acestea, primarul spune că lucrările de refacere şi punere în siguranţă a podului peste pârâul Valea Mare, în punctul „La Bălteanca” vor demara în scurt timp, urmând ca mai apoi să înainteze situaţia lucrărilor către Prefectură, pentru alocarea diferenţei de bani necesară pentru finalizarea proiectului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *