Primăria Vaideeni vizează asfaltarea tuturor străzilor din comună prin Programul „Anghel Saligny”

Administraţia condusă de primarul Daniel Băluţă vrea să continue dezvoltarea comunei prin noul program guvernamental. Modernizarea infrastructurii rutiere reprezintă trei proiecte pentru care autoritatea locală speră să obţină finanţare. Proiectele sunt pregătite şi urmează să fie depuse la Ministerul Dezvoltării:

„În principiu depunem proiecte pentru asfaltarea drumurilor comunale pe care, în mare parte le-am avut depuse la Compania Naţională de Investiţii, iar acum le regrupăm, pentru a obţine finanţarea prin acest nou program guvernamental Anghel Saligny. În principiu avem trei proiecte care cuprind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 24 de kilometri. Aceste proiecte sunt prioritare pentru localitate, în special pentru turism, fiindcă sunt drumuri care duc spre zonele special amenajate pentru turişti Printre condiţii este să avem apă şi canalizare pe aceste drumuri. În mare parte avem reţea de canalizare în satul Vaideeni, iar apă avem în toate cele cinci sate. Avem şi zone unde locuinţele sunt rarefiate, şi acolo se vor realiza fose. Mai grav este că localitatea este prinsă în master planul judeţului cu extinderi de apă şi canalizare de peste 8 ani, dar asta nu mă va împiedica să continui dezvoltarea şi să depun proiecte”, a precizat primarul localităţii Vaideeni, Daniel Băluţă.

Se pregăteşte refacerea infrastructurii afectată de inundaţii

Localitatea Vaideeni a primit bani din fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat, pentru refacerea infrastructurii calamitate în urma ploilor abundente, în procent de 30% din valoarea solicitată. Banii alocaţi localităţii sunt pentru refacerea drumului comunal 137, unde este o alunecare de teren şi pentru punerea în siguranţă a podului peste pârâul Stroe, în punctul „La Bazine de Apă” din satul Izvoru Rece.  

„Pentru ambele lucrări am primit suma de 1160 de mii de lei şi avem probleme la drumul comunal 137, unde este o alunecare de teren. Drumul este pur şi simplu rupt, fiind un drum extrem de circulat, pentru că face legătura dintre Vaideeni – Slătioara şi Coasta Cerbului. În celălalt punct este afectată inclusiv reţeaua de apă. Deja am făcut documentaţiile pentru punerea în siguranţă a lucrărilor înainte de începerea iernii. Vom vedea ulterior cum se va proceda. Avem experienţa anilor trecuţi, când localitatea a fost greu lovită de ploile torenţiale şi ni s-a dat doar un procent de 30% din valoarea necesară refacerii zonelor calamitate. Într-un fel este corect şi aşa, fiindcă, în momentul de faţă se face proiectarea, apoi devizul final şi la sfârşit trebuie să ştim exact valoarea exactă. Important este să reuşim să punem în siguranţă zonele respective, să nu se agraveze alunecarea şi toate problemele care au apărut în zonă”, spune primarul localităţii Vaideeni, Daniel Băluţă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *