Vâlcea, învinsă la Zalău de arbitraj

SCM Rm. Vâlcea a cedat joi seară la Zalău, scor 20-21 (FOTO: HC Zalău), după ce a fost ”tocată” tot jocul de arbitrii bucureșteni Iliescu și Manea.

Vâlcea a jucat slab pe faza ofensivă, acolo unde nu a găsit soluții să treacă de apărarea extrem de dură a gazdelor sau de veterana Paula Teodorescu, care a prins o zi de grație. Iritată de arbitrajul ostil al bucureștenilor Radu Iliescu și Doru Manea, care au dat cadou gazdelor nenumărate mingi, echipa vâlceană a ratat mult și a intrat în jocul de luptă al sălăjencelor, rezultând astfel un meci echilibrat. La intervenția observatorului Horațiu Belu (București), șeful secției de handbal de la SCM, Florin Verigeanu a fost scos din sală pentru proteste, încă din prima repriză.

Cu 10 minute înainte de final, Vâlcea conducea cu 18-17, dar Zalăul a întors și avea 21-19 în minutul 57. La 21-20, gazdele au avut atacul în ultimul minut, dar n-au reușit să concretizeze. Ultimul contraaatac a aparținut echipei oltene, Liscevic a fost faultată ca la lupte de Lazea și s-a dictat 7 metri cu o secundă înainte de final datorită regulii ultimelor 30 de secunde și doar eliminare 2 minute la sălăjeancă, deși ar fi trebuit cartonașul albastru. Cum mai era o singură secundă de joc, Glibko a marcat, dar aruncarea s-a repetat, deoarece se auzise sirena până ca mingea să intre în poartă. La repetare, Paula Teodorescu a apărat și a adus victoria Zalăului.

”Am pierdut pentru că am căzut în capcană. Am avut multe șanse de a înscrie pe care le-am ratat, au fost 6 situații clare doar pe final. Apărarea a fost foarte bună, din păcate atacul nu a funcționat. Dacă vrem să fim în primele clasate, trebuie să dăm mai mult” a spus antrenorul Bent Dahl.

Cristina Florica spune că oricine a vizionat jocul transmis în direct de TVR 2 poate trage niște concluzii simple. ”Am avut șanse de a finaliza, dar toată România a văzut meciul si poate trage niște concluzii. Ne gândim deja la meciul din Spania, pe care ne dorim să îl câștigăm” a anunțat extrema stânga.

SCM Râmnicu Vâlcea a ratat ocazia de a trece în fruntea clasamentului și rămâne pe locul 4 în campionat, iar sâmbătă va juca în Spania, în Liga Europeană, returul cu Bera Bera.

Promovați pe blat

Radu Iliescu și Doru Manea au fost promovați arbitri internaționali în 2014, deși depășiseră limita de vârstă, fără aprobarea Consiliului de Administrație al FRH. Observatorul jocului de la Zalău, Horațiu Belu a fost atunci unul dintre cei care i-a apărat public pe cei doi arbitri. Cu siguranță, la finalul jocului de la Zalău, Horațiu Belu i-a notat excelent pe cei doi protejați ai săi pentru prestația magnifică, iar fanii echipei vâlcene și-au reamintit cu drag de un arbitraj asemănător al cuplului Stark-Ștefan, la finala cupei din 2020, de la Bistrița, contra CSM.

Amănunte despre acel scandal puteți citi la următorul link: https://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/scandal-la-fr-handbal-doi-arbitri-promovati-pe-blat-regulamentul-de-pe-site-ul-oficial-a-fost-falsificat-se-coace-mazilirea-lui-tadici-12935998.

Alte linkuri în care arbitrii Manea și Iliescu au avut evoluții excelente:

27-32 CU POTAISSA TURDA, ÎN ETAPA A 2-A DIN LIGA ZIMBRILOR

https://www.ziaruldevrancea.ro/special/sport/video-handbalistii-de-la-csm-focsani-2007-au-pierdut-cu-un-gol-meciul-din-etapa-a-xviii-a-cu-csm-bucuresti

HC ZALĂU – SCM RÂMNICU VÂLCEA 21-20 (11-11) 

Arbitri: Radu Iliescu / Doru Manea (Bucuresti)

Observator: Horațiu Belu (București)

Zalău: Teodorescu – Bujor 8, Vartic 3, Jlezi 3, Popescu 2, Mitrache 2, Lazic 1, Mărginean 1, Mihart 1, Lazea, Toth, Bălăceanu. Antrenor: Gheorghe Tadici.

Vâlcea: Hosu, Roch, Rus – Glibko 7, Liscevic 5, Elghaoui 3, Gorshenina 2, Florica 1, Levchenko 1, Klikovac 1, Nikolic, Bucur, Dache, Dăscălete, Gonzalez. Antrenor: Bent Dahl.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *