Primăria Sălătrucel solicită bani pe „Anghel Saligny” pentru modernizarea drumurilor
La Sălătrucel, administraţia locală a anunţat recent că au fost depuse proiecte majore prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.
Primarul Dorel Ancuţa subliniază faptul că localitatea trebuie să profite de această oportunitate în ceea ce priveşte dezvoltarea pe care acest programul guvernamental o oferă localităţilor.
„Sunt optimist şi sper ca prin acest program sa se realizeze investiţiile propuse. Am depus un proiect privind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 8 kilometri. În proiect este prins un drum important pentru comunitate, care face legătura între satele Şerbăneşti şi drumul judeţean, fiind o cale de traversare a localităţii. Drumul străbate două sate, este cumva o variantă ocolitoare. Noi avem în plan şi sistemul de apă şi canalizare dar, în acest sens, vom încerca să accesăm fonduri europene. Am ales să depunem pe acest program doar proiectul de asfaltare, deoarece asfaltarea este primordială şi prioritară mai ales în acea zonă, dar şi pentru faptul că este posibil să ne aprobe doar un singur proiect”, a precizat primarul localităţii Sălătrucel, Dorel Ancuţa.
Identificarea fondurilor pentru branşarea localităţii la sistemul de gaze
Pentru înfiinţarea sistemului de gaze, Primăria Sălătrucel a intrat într-un parteneriat cu Primăria Berislăveşti. Primarul Dorel Ancuţa spune că documentaţia proiectului este finalizată şi speră să se deschidă noi axe de finanţare pentru accesarea fondurilor necesare pentru branşarea celor două localităţi la conducta de gaze:
„Mi-aş dori să le fac pe toate dintr-o dată. În localitate mai sunt şi alte drumuri de interes local de asfaltat pe care dorim să le realizăm. Un alt proiect pe care ni-l dorim şi de care avem nevoie, fiindcă lemnele s-au scumpit, este branşarea localităţii la conducta de gaz. Sunt dezamăgit de acest proiect, fiindcă nu s-au mai finanţat astfel de proiecte prin POIM. S-a renunţat la a doua sesiune de finanţare prin POIM care trebuia să înceapă în luna martie şi am înţeles că nu se va relua. În acest program erau nişte condiţii impuse, iar noi am pierdut din acesta cauză, dar şi a timpului scurt pe care l-am avut, fiindcă documentaţia proiectului a trebuit să o luăm de la început, iar prin acest program „Anghel Saligny” nu sunt axe deschise pentru finanţare. Cu toate acestea noi urmărim deschiderea ghidurilor de finanţare, fiindcă documentaţia în prezent este finalizată şi, mai mult decât atât, conducta de la care se poate branşa localitatea este la intersecţia de drumuri spre Dăeşti. Dacă într-un final nu va exista nici o posibilitate de identificare a fondurilor necesare pentru înfiinţarea sistemului de gaze, împreună cu primarul localităţii Berislăveşti vom lua în calcul să facem demersurile pentru înfiinţarea sistemului de gaze cu bani din bugetul local”, a precizat primarul localităţii Sălătrucel, Dorel Ancuţa.
Modernizarea şcolii, importantă pentru primar
Cu bani din bugetul local, la Sălătrucel, săptămâna acesta vor începe lucrările de amenajare a unui teren de sport sintetic lângă stadionul din localitate. Tot cu bani din bugetul local se va construi un loc de joacă pentru copii, pentru care administraţia locală a finalizat documentaţia privind eliberarea certificatul de urbanism.
Primarul localităţii Sălătrucel, Dorel Ancuţa spune că, pentru modernizarea şcolii din localitate, proiectul este depus la Compania Naţională de Investiţii, însă nu a primit nici un răspuns în ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor de modernizare a clădirii: „CNI ne-a trimis răspuns doar pentru proiectul de modernizare a căminului cultural şi a dispensarului medical, prin care ne-a informat că au fost introduse în lista de sinteză. Dacă proiectul pentru modernizarea şcolii nu va primi finanţare prin CNI, vom căuta altă sursă de finanţare” a precizat primarul.
Clădirea şcolii din localitate are nevoie de fonduri externe pentru modernizare începând de la acoperiş, la care se adaugă multe alte lucrări, dar şi de obţinere a avizării PSI, deoarece clădirea a fost construită în anul 1960, iar atunci când s-a construit nu erau impuse astfel de condiţii.