Primarul din Nicolae Bălcescu vrea asfalt european pe toate drumurile comunale

Administraţia publică locală din Nicolae Bălcescu are depuse proiecte în vederea finanţării prin Compania Naţională de Investiţii şi la Ministerul Dezvoltării, prin noul program Anghel Saligny. Dintre proiectele depuse, prioritare sunt cele pentru modernizarea drumurilor comunale prin asfaltare, şi asta pentru că localitatea Nicolae Bălcescu are o infrastructură rutieră care se întinde pe o lungime destul de mare şi care, însumată, depăşeşte 250 de kilometri.

Primarul Landor Moşteanu spune că unul dintre proiecte este în line dreaptă, şi dă asigurări că foarte curând se va da startul lucrărilor: „Am semnat la CNI contractul, iar acum trebuie să meargă la Ministerul Dezvoltării pentru aprobarea documentaţiei. După toate aceste diligenţe vom preda amplasamentul pentru a demara procedura de licitaţie la Compania Naţională de Investiţii. În acest proiect sunt incluse drumurile comunale pe o lungime de 4 kilometri. Puţini ar spune unii, şi este adevărat, atunci când ne gândim că localitatea Nicolae Bălcescu are o reţea de drumuri de aproximativ 250 de kilometri şi care într-un procent de numai 10% sunt asfaltate”, ne spune primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu.

Landor Moşteanu: „Pentru noi, prioritară este infrastructura rutieră”

Prin acest proiect se va asfalta drumul comunal care face legătura cu localitatea Dănicei şi deserveşte satul Corbii din Vale şi satul Tufani:

„Sunt două sate pe care le prindem în acest proiect. Mai mult, acest drum reduce cu peste 50 de kilometri distanţa faţă de actuala rută. Acest proiect de asfaltare a acestui drum are termen de execuţie 8 luni, iar proiectul tehnic 2 luni. Eu sper ca, la finele anului viitor să fie realizată lucrarea. Pentru noi prioritară este infrastructura rutieră şi, în acest sens, ne dorim „asfalt european” pe toate drumurile comunale. În prezent acest drumul este pietruit”, spune primarul Landor Moşteanu.

Tot la CNI, administraţia publică locală are depus în vederea finanţării şi un proiect pentru modelizarea primăriei.

Proiecte de investiţii majore în cadrul programului Anghel Saligny

Primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu a depus proiecte importante de investiţii şi speră ca acestea să primească aprobarea cât mai curând.

Unul dintre proiecte prevede asfaltarea a patru drumuri comunale, în zone diferite ale localităţii, pe o lungime de 9 kilometri. Un proiect extrem de necesar, spune primarul, deoarece cuprinde zonele populate care au nevoie de asfalt:

„În cadrul proiectului va fi prins drumul comunal din satul Ginerică, unde se va asfalta pe o lungime de 1 kilometru, fiind o zonă de legătură cu Morăreştiul. Se va asfalta şi drumul de la Comanca, Dosul Râului şi Valea Viei. Tot prin acest program am depus şi un proiect, tot pentru asfaltarea drumurilor comunale, şi anume drumul Băneştilor, Măzăraru, Valea Bălcească, drumul spre muzeul Nicolae Bălcescu şi încă patru tronsoane, însumând aproximativ 10 kilometri. Prin urmare, prin acest nou program guvernamental am depus două proiecte, ambele pentru asfaltarea drumurilor comunale. Dacă ni s-ar finanţa aceste două proiecte ne-am bucura, fiindcă viaţa cetăţenilor din localitate s-ar schimba în bine”, a precizat primarul Landor Moşteanu.

Landor Moşteanu: „Vream să ducem apa până al ultima casă”

În prezent, administraţia publică locală are un proiect pentru forarea unui puţ de mare adâncime. Se fac studiile hidrologice şi geotehnice pentru a stabili exact punctul de forare: „Avem câteva sate: Gâltofani, Băneşti sau Măzăraru, unde nu există sistem de apă, şi asta din cauza reliefului. Nu putem ajunge acolo cu un debit de apă suficient prin pompare, aşa că vom fora, vom face un puţ de mare adâncime, fiindcă vrem să ducem apa şi acolo până al ultima casă, deoarece comunitatea din zona respectivă s-a chinuit toată viaţa, oamenii au cărat cu bidoanele sau cu căruţele apă, indiferent de anotimp”, a punctat primarul.

Proiecte importante, cu bani europeni

La Nicolae Bălcescu s-au finalizat lucrările la căminul cultural din satul Predeşti cu bani europeni, prin POR. Lucrările vor continua tot cu bani europeni atraşi de administraţia locală prin FLAG, pentru amenajarea unui parc destinat micilor pescari, reprezentând zona din faţa căminului: „Acum, dacă tot a venit Consiliului Judeţean şi ne-a dat o mână de ajutor cu drumul acesta, DJ 678A, pe care îl modernizează, schimbăm şi noi gardurile la căminul cultural, facem un părculeţ frumos în jurul căminului, fiindcă trebuie să venim şi noi cu aportul. Această investiţie se va realiza prin FLAG, cu fonduri europene, unde avem prevăzuţi 50 de mii de euro cu o cofinanţare de 100 de mii de lei. La noi nu contează culoarea politică, eu recunosc, sunt mulţumit de prestaţia domnului preşedinte, în primul rând faptul că drumul din Dosul Râului s-a amenajat aşa cum scrie la carte, un drum pe care nu se intervenise ani buni”, a punctat primarul.

La Nicolae Bălcescu, perspectivele sunt îmbucurătoare

Landor Moşteanu a obţinut primul mandat de primar al comunei natale având ca obiectiv să dovedească faptul că nimic nu este imposibil, atunci când vine vorba despre dezvoltarea comunei Nicolae Bălcescu. Primarul se declară mulţumit de modul în care a decurs primul an din acest mandat: „Avem idei, avem proiecte, avem documentaţii făcute, avem planuri care merg bine şi mulţumesc echipei din primărie care îşi dă interesul. Cu toţii formăm o echipă, împreună cu viceprimarul, un om pregătit şi angajaţii acestei primării, fiindcă ţinta noastră este atragerea fondurilor europene sau guvernamentale şi rezolvarea problemelor tuturor cetăţenilor, în primul rând”, a precizat primarul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *