Primăria Berislăveşti a depus două proiecte în Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”

Primăria comunei Berislăveşti a depus prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” două proiecte care vizează asfaltarea drumurilor de pe raza unităţii administrativ-teritoriale, precum şi dezvoltarea infrastructurii de canalizare.

Mai mult, pe lângă aceste două obiective de investiţii extrem de importante pentru comuna Berislăveşti, primarul Nicolae Popescu a declarat faptul că se aşteaptă noile programe în ceea ce priveşte finanţarea proiectelor de înfiinţare a reţelelor de a gaze naturale:

„Proiectul pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 6,6 kilometri şi construirea unui pod în punctul Lotreni, cu deschidere de 18 metri l-am depus prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Iniţial proiectele erau depuse la Compania Naţională de Investiţii, dar fără nici o speranţă în ceea ce priveşte finanţarea. Astfel, documentaţiile au fost actualizate de echipa de proiectare şi, ulterior, încărcate cu succes pe platforma Ministerului Dezvoltării. Vom vedea şi dacă vom primi finanţare. Un alt proiect pe care l-am depus este pentru înfiinţarea sistemului de canalizare pe o lungime de 21 de kilometri. Iniţial, proiectul de canalizare a fost prins în vederea finanţării în master planul judeţului, dar localitatea a fost scoasă, din nu ştim ce motive din acest program, care mai mult ne-a încurcat. Fac această precizare fiindcă localitatea avea reţea de canalizare astăzi dacă nu era blocată în acest master plan al judeţului, fiindcă una dintre condiţiile impuse în acest mare program a fost să nu accesăm fonduri pentru aceste investiţii. În localitate s-a asfaltat drumul judeţean cu bani europeni, iar una dintre condiţii este să nu intervenim cu alte lucrări. În această situaţie vom introduce sistemul de canalizare pe ambele laturi ale drumului judeţean”, a precizat primarul localităţii Berislăveşti, Nicolae Popescu.

Parteneriat cu localitate Sălătrucel pentru branşarea localităţii la reţeaua de gaze

Administraţia locală are pregătit şi proiectul de gaze pe o lungime de 19 kilometri, pentru care aşteptă cu nerăbdare axele de finanţare: „Pentru branşarea localităţii la reţeaua de gaze suntem într-un parteneriat cu localitatea Sălătrucel. Sperăm la deschiderea unei noi axe de finanţare la Ministerul Fondurilor Europene”, a precizat primarul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *