Primarul Remus Sasu: „Sunt sigur că oraşul va avea altă imagine la finele acestui mandat”

Ocnele Mari este una din cele mai vechi aşezări umane din această zonă a Olteniei, asta şi datorită importantului zăcământ de sare din zonă. În fiecare an, aici este locul unde vin mii de turişti pentru odihnă şi tratament, din întreaga ţară.

Oraşul este într-o continuă dezvoltare. După cum ne-a declarat primarul Remus Sasu, în prezent se lucrează pe mai multe fronturi, vizate fiind infrastructura rutieră, educaţională, culturală şi, evident, cea turistică.

Străzile din oraş şi din cartierele mărginaşe au intrat în programe de reabilitare, în oraş se construieşte o grădiniţă cu program prelungit, un bloc de locuinţe sociale, se întocmesc proiecte, se identifică fonduri.

Proiectele administraţiei locale propun dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii pentru maximizarea potenţialului turistic al staţiunii, dezvoltarea economică a zonei şi, implicit, pentru creşterea numărului de turişti.

Baza de agrement şi odihnă a intrat în calculele preşedintelui Consiliului Judeţean

Primarul Remus Sasu: „Preşedintele Constantin Rădulescu a luat modernizarea acestei zone ca pe un proiect personal”

La Ocnele Mari, Consiliul Judeţean asfaltează drumul judeţean 650 Ocnele Mari – Buneşti, pentru ca localnicii şi turiştii care vin în staţiune să circule pe un drum bun. O dată cu asfaltarea acestui drum şi amenajarea spaţiilor pietonale în care să se poată plimba în siguranţă, altfel se văd lucrurile frumoase, iar imaginea oraşului se pune în valoare, asta însemnând o mai bună valorificare a lui în sens turistic sau de calitate a vieţii:

„Mă bucur că acest drum, după 30 de ani, se asfaltează ca la carte. Preşedintele Constantin Rădulescu l-a luat ca pe un proiect personal, iar la finele acestui an se va termina partea de proiectare şi studiul DALI pentru baza de tratament, după care urmează identificare fondurilor. Ne propunem să dezvoltăm o bază de tratament şi servicii astfel încât Ocnele Mari să devină o staţiune balneară pentru toate cele 4 anotimpuri”, a precizat primarul localităţii, Remus Sasu.

Baza de agrement şi odihnă din Ocnele Mari va fi amenajată într-o construcţie începută şi neterminată de peste 25 de ani, proiectul urmând a fi realizat printr-un acord de parteneriat între Primăria Oraşului Ocnele Mari şi Consiliul Judeţean. Primarul din Ocnele Mari, Remus Sasu a declarat că, prin amenajarea acestei baze de tratament balnear se va dezvolta infrastructura turistică a localităţii.

Ţinta administraţiei locale este de a deveni staţiune balneară consacrată pentru toate cele patru anotimpuri

Primarul sprijină iniţiativele venite din domeniul privat care vin să diversifice oferta balneară de turism, toate acele opţiuni urmând să facă din Ocnele Mari o staţiune eligibilă pentru casele judeţene de pensii şi agenţiile de turism în domeniu. Obiectivul administraţiei locale este acela de a promova Ocnele Mari la rangul de staţiune balneară consacrată pentru toate cele 4 anotimpuri, iar în acest sens sunt semne, la Ocnele Mari sunt deja investitori care dezvoltă centre de agrement turistic:

„Ne apucăm de restul lucrărilor până începe sezonul estival. În acest sens ne dorim un centru civic care să schimbe imaginea oraşului, fiindcă în prezent trotuarele sunt neschimbate. Intenţionăm să finalizăm cu asfaltul, iar apoi să lucrăm cu atenţie. Eu sunt sigur că oraşul va avea o altă imagine la finele acestui mandat. În plan avem inclusiv modernizarea parcului din centrul localităţii, dar şi cel de la Ocniţa.

Mergem în paralel şi cu confortul cetăţenilor, dar şi cu dezvoltarea staţiunii. Îmbucurător este faptul că oamenii investesc şi sunt câteva proiecte foarte interesante care se vor finaliza anul viitor din partea privaţilor care au pus bazele unei herghelii şi a câtorva piscine. Încet, încet ne ridicăm unii pe ceilalţi. Noi, administraţia locală mergem în paralel şi cu extinderea reţelei de apă şi de canalizare. Noi ne dorim ca Ocnele Mari  să devină staţiune balneară pentru toate cele patru anotimpuri”, a precizat primarul localităţii, Remus Sasu.

Prin programul guvernamental Anghel Salşigny, administraţia locală a depus un proiect pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 15 kilometri, iar proiectul de gaze este depus la Distrigaz. Administraţia locală aşteaptă soluţia tehnică, după care trebuie să întocmească studiul de fezabilitate, apoi să identifice sursa de finanţare. În proiect sunt prinse lucrări de extindere a sistemului de gaze pe o lungime de 26 de kilometri.

Nu în ultimul rând, în localitate se construieşte o grădiniţă cu program prelungit care, până la jumătatea anului viitor se va da în folosinţă, dar şi un bloc de locuinţe sociale prin ANL, care va trebui, la finele anului următor să fie finalizat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *