Grupă accesibilă pentru Vâlcea

În EHF European League, SCM Râmnicu Vâlcea a fost repartizată în Grupa D, cu Viborg  (Danemarca), Váci (Ungaria) și Chambray (Franța) și trupa pregătită de Bent Dahl are șanse bune de calificare în sferturile de finală.

Astăzi, la Viena a avut loc tragerea la sorți a grupelor EHF European League. Vâlcea este în grupă cu Viborg  (Danemarca), Váci (Ungaria) și Chambray (Franța) și pare că are șanse bune de calificare în sferturile de finală.

Antrenorul Bent Dahl crede că Viborg este favorita grupei. “Este o grupa dificilă, foarte interesantă și abia aștept jocurile. Viborg este favorită clară pentru această grupă, dar și Chambray este o echipă cu sportive experimentate. De asemenea, Vác nu va fi un adversar ușor, av\nd în componență jucătoare tinere și muncitoare. Din punct de vedere sportiv, o sa fie o grupă interesantă în care formația noastră va trebui să ofere evoluții foarte bune pentru a putea avansa în competiție. Sper că vom putea să jucăm aceste partide alături de fanii noștri dragi, să ne bucurăm de prezența lor în arena. Avem nevoie de ei, reprezintă al 8-lea jucător pentru noi” a declarat tehnicianul echipei vâlcene.

Florin Verigeanu spune că lunile ianuarie și februarie 2022 vor fi unele foarte aglomerate pentru SCM. Este o grupă echilibrată, pe care vrem să o câștigăm. Va fi dificil, deoarece în luna ianuarie 2022, vom avea șapte jocuri (trei în grupele EHF și patru în campionat), iar în februarie 2022 vom disputa șase meciuri (trei în grupele EHF și trei campionat). Sperăm să avem toate jucătoarele sănătoase și sunt convins că vom trece de grupe” a afirmat și Florin Verigeanu, președintele secției de handbal de la SCM Rm. Vâlcea.

Cele șase etape din grupele EHF se vor disputa în ianuarie și februarie 2022.

Prima rundă din grupele EHF European League este programată pentru 8/9 ianuarie 2022, când SCM va juca la Viborg, iar ultima etapă se va disputa pe 19/20 februarie 2022, când Vâlcea se va deplasa în Ungaria.

Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală ale competiției.

GRUPELE EHF EUROPEAN LEAGUE

Grupa A: Mosonmagyarovari KC (Ungaria), Sola HK (Norvegia), Besancon (Franța), Lokomotiva Zagreb (Croația)

Grupa B: Minaur Baia Mare, Les Neptunes de Nantes (Franța), Zaglebie Lubin (Polonia), SG BBM Bietigheim (Germania)

Grupa C:  Lada Togliatti (Rusia), Măgura Cisnădie, Herning-Ikast (Danemarca), Storhamar  (Norvegia)

Grupa D: Viborg HK (Danemarca), Váci NKSE (Ungaria), SCM Râmnicu Vâlcea, Chambray Touraine  (Franța)

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *