Iluminat public modern pentru oraşul Băile Olăneşti

La Olăneşti, administraţia locală atrage fonduri pentru continuarea eficientizării iluminatului public stradal. Valoarea proiectului este de 100 de mii de lei, prin intermediul căruia se vor înlocui 400 de lămpi şi se vor moderniza punctele de alimentare cu energie.  

„Noi am mai avut un proiect prin PNDL care s-a finalizat, pentru eficientizarea iluminatului public. În cadrul acestui proiect s-au montat 204 lămpi cu led în toată staţiunea, ceea ce asigură o luminozitate mult mai bună pe timp de noapte, venind în sprijinul turiştilor şi al localnicilor. Schimbarea lămpilor în toate localităţile componente a continuat cu fonduri locale, astfel încât toţi cetăţenii să beneficieze de iluminat public modern. Acum vom continua prin acest proiect cu încă 400 de lămpi. De asemenea, prin proiectul de modernizare a sistemului de supraveghere video s-au instalat camere de supraveghere în zona centrală. Chiar dacă procentul de infracţionalitate este momentan redus este bine să-l prevenim, iar şoferii să circule corespunzător”, ne-a declarat primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Prin CNI administraţia locală a depus un proiect care prevede asfaltarea drumurilor de interes local. În proiect este prins şi drumul de legătură cu localitatea Muereasca pe o lungime de 2 kilometri, strada Comanca pe o lungime de 1,9 kilometri şi construirea unui pod care traversează pârâul Olăneşti. Şi zona de la Izvorul 24 până la intersecţia cu drumul judeţean 656 se va asfalta, se vor amenaja rigolele şi traversările şi podeţele spre proprietăţi.

„Sunt drumuri care fac legătura cu localităţi componente sau vecinătăţi şi unde nu sunt gospodării. Dacă aveam gospodării intrăm pe alt standard de cost pe kilometru şi trebuia sa avem în zonele respective prinse în cadrul acestui proiect sistemele de apă, canalizare şi abia apoi asfaltul”, ne-a declarat primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *