Proiect al Primăriei Scundu pentru modernizarea iluminatului public

Primăria Scundu a depus la Agenţia Fondului de Mediu un proiect care vizează modernizarea iluminatului public. Pentru depunerea documentaţiilor autorităţile locale au contractat o firmă de consultanţă pentru pregătirea proiectului. Mihai Blejan, primarul comunei Scundu, spune că sunt speranţe mari pentru ca proiectul de iluminat să obţină finanţare. Proiectul constă în înlocuirea corpurilor de iluminat pe drumurile principale. Acest lucru înseamnă aproximativ 300 de corpuri de iluminat cu leduri, valoarea investiţiei ridicându-se la suma de un milion de lei: „Unul dintre avantajele proiectului este că vom plăti mai puţin pentru iluminatul public stradal. Dacă bugetul ne va permite, vom continua această investiţie cu fonduri proprii. Cert este că, prin acest proiect, valoarea facturii se va reduce undeva pe la jumătate. Un alt avantaj este cel al calităţii iluminatului stradal public”, a precizat primarul localităţii Scundu, Mihai Blejan.

Pe lângă pregătirea proiectului privind iluminatul stradal, autorităţile locale mai au în implementare şi alte obiective de investiţii. Primăria Scundu a depus proiecte la Ministerul Dezvoltării prin noul Program „Anghel Saligny”.

Asfaltarea drumurilor se află pe lista de priorităţi a primarului Mihai Blejan, la fel şi extinderea sistemului de apă şi canalizare sau extinderea reţelei de gaz.

„Fiindcă infrastructura rutieră este foarte importantă atât pentru comunitate, dar şi pentru imaginea localităţii, prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny vom depune un proiect care a fost aprobat prin FDI, privind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 8,5 kilometri. În proiect este inclusă şi amenajarea de rigole, dar şi podurile şi podeţele”, a precizat primarul localităţii Scundu, Mihai Blejan.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *