Evenimentele din jurul zilei naționale la Vâlcea

Chiar dacă România este în plină criză politică (pare rezolvată, dar nu este), dar și criză a energiei și a gazelor care a provocat mărirea prețurilor la aproape orice, de 1 decembrie s-a uitat de aceste lucruri și liderii politici au participat la parade militare sau ceremoniale pentru a sărbători ziua națională a României.

La Vâlcea, toți liderii administrației locale și județene au fost participanți la evenimentele de sărbătorire.

Vizita premierului Ciucă la Vâlcea

Evenimentul de impact de dinaintea zilei naționale din Vâlcea a fost vizita premierului recent ales în funcție, Nicolae Ciucă, și ministrul agriculturii Adrian Ionuţ Chesnoiu, alături de deputaţii Cristian Buican şi Gigel Ştirbu în vizita pe care aceştia au efectuat-o în judeţul Vâlcea, la o fermă de pui din Frânceşti şi la o fabrică de nutreţuri combinate din Băbeni, aparţinând brandului vâlcean „La Provincia”.

După această vizită premierul a anunțat că îşi doreşte să aibă o consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor şi agricultorilor români, pentru a lua cele mai bune decizii în ceea ce îi priveşte.

Cele două unităţi de producţiei vizitate de premierul Nicolae Ciucă şi de ministrul Adrian Chesnoiu sunt un exemplu de bună practică în acest domeniu al producătorilor de carne, în tot ceea ce presupune lanţul de producţie – de la cultivarea cerealelor şi producţia de furje pentru hrănirea sănătoasă a păsărilor şi până la realizarea produsului final – în vederea asigurării unor produse de calitate şi la standarde europene pentru consumatorul român. Sunt convins că această vizită va fi benefică şi pentru fermieri, care prin vocea reprezentanţilor acestei companii 100% românească şi-au prezentat nemulţumirile, dar şi pentru Guvern, care astfel a avut ocazia să discute aceste aspecte la sursă, pentru a putea veni cu măsuri care să sprijine fermierii şi agricultorii români”, a precizat prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

Premierul Ciucă Nicolae, prefectul Sebastian Fârtat, ministrul Adrian Chesnoiu și deputații Cristian Buican și Gigel Știrbu la ferma vâlceană La Provincia.

Ceremonie militară și religioasă la Râmnicu Vâlcea

Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Râmnicu Vâlcea printr-o ceremonie militară și religioasă organizată de Instituția Prefectului și Garnizoana Râmnicu Vâlcea la Monumentul Independenței din centrul municipiului. Evenimentul s-a desfășurat în format restrâns, din pricina respectării normelor de protecție sanitară impuse de pandemia de coronavirus, și a inclus o slujbă religioasă oficiată de ÎPS Varsanufie, episcopul Râmnicului, în memoria celor care s-au jertfit pentru înfăptuirea României de astăzi, precum și o festivitate de depunere de coroane și jerbe de flori.

Ceremonia s-a încheiat cu o mică paradă militară la care au participat trei detașamente de defilare – de la Centrul de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea, de la Inspectoratul de Jandarmi Județean și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”General Magheru” al județului Vâlcea.

1 Decembrie este și va fi mereu sărbătoarea noastră de suflet, pentru că este ziua în care, acum mai bine de 100 de ani, prin curaj și determinare, înaintașii noștri au înfăptuit o țară. Această țară – edificiul cel mai mare al poporului nostru pe care cu toții suntem datori să-l prețuim și să-l cinstim în numele străbunilor noștri care l-au clădit prin jertfă de sânge și pentru copiii noștri de a căror educație în spiritul respectului față de trecut suntem cu toții responsabili. 1 Decembrie este un simbol al trăiniciei peste veacuri a idealurilor și valorilor noastre naționale și despre cum oameni cu aceleași idealuri, origini și credințe au dorit să fie împreună. Nu e vorba doar despre trecut, ci despre cum ne regăsim valorile trecutului în prezent și în noi înșine. 1 Decembrie este ziua tuturor celor care simțim și gândim românește, o zi a tuturor celor care ne prețuim istoria și identitatea oriunde ne-am afla. „ a transmis prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

La eveniment au participat și actorii din administrația vâlceană: Constantin Rădulescu și primarul Mircia Gutău.

La Vâlcea, 1 DECEMBRIE este despre oameni și despre faptele lor de vitejie, care de-a lungul veacurilor au înfăptuit unirea. Astăzi, din Vâlcea, județul care a dat țării IMNUL NAȚIONAL și STEAGUL României, locul unde a fost botezat Mihai Viteazul și a fost cununat A.I. Cuza, și unde Brâncovenii își dorm somnul de veci, vorbim cu dragoste și respect despre înaintașii noștri, încrezători că doar uniți vom construi o Românie așa cum ne-o dorim cu toţii. „ a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Diplomă de onoare pentru un veteran de război

Veteranul de război vâlcean, colonel (în retragere) Cicerone Păunescu, a împlinit astăzi venerabila vârstă de 100 de ani. Ieri, în zi de mare sărbătoare pentru toți românii, prefectul Sebastian Fârtat a dorit să petreacă câteva momente în compania dumnealui și pentru că venerabilul veteran vâlcean nu a putut ajunge la ceremonia militară dedicată Zilei Naționale din Râmnicu Vâlcea, a mers acasă la dumnealui, să-l felicite și să-i ureze multă sănătate.

Reprezentantul Guvernului în Vâlcea i-a înmânat și o diplomă de onoare, în semn de prețuire și respect pentru tot ceea ce domnul Păunescu a făcut pentru țară în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și după, dumnealui fiind mulți ani profesor de matematică pentru multe generații de elevi care au învățat la școli din Râmnicu Vâlcea. „ a declarat Instituția Prefectului Vâlcea.

Veteranul de război și prefectul Sebastian Fârtat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *