Pădurea – parc, un nou spaţiu de relaxare lângă staţiunea Călimăneşti-Căciulata

În strategia Primăriei Călimăneşti este inclus şi un proiect de construire a unui parc în pădure, pe o suprafaţă de 20 de hectare, aflat în imediata vecinătate a Hotelului Central. În aceste sens, administraţia publică locală este destul de avansată cu documentele pentru preluarea acestei păduri de la statul român în proprietatea oraşului. Aici se va realiza un parc deosebit pentru relaxarea celor care vin în staţiune. Administraţia publică locală are în vedere preluarea de la Romsilva inclusiv a drumului care duce din Păuşa până la Mănăstirea Stânişoara. Drumul se află în Parcul Naţional Cozia, într-un cadru natural mirific şi duce la Mănăstirea Stânişoara, destul de căutată şi frecventată de turişti. În acest sens, primăria aşteptă hotărârea de guvern pentru preluarea acestui teren. Proiectul se va realiza cu bani europeni, şi asta pentru că Primăria din Călimăneşti s-a bazat întotdeauna pe fondurile europene atrase pentru derularea proiectelor mari pentru dezvoltarea oraşului Călimăneşti:

„Pe componenta turistică avem proiectul „Pădurea – Parc”, reprezentând un nou spaţiu de relaxare, lângă staţiunea Călimăneşti-Căciulata. În acest sens aşteptăm hotărârea de guvern. S-au obţinut deja avizele de la mai multe ministere, în prezent suntem în curs de obţinere a avizului de la Ministerul Justiţiei, fiind de fapt ultimul minister care îţi dă acordul pentru această preluare. Este vorba despre preluarea unei suprafeţe de 20 de hectare de pădure căreia vrem să-i dăm această destinaţie, de „Pădure – Parc”. În cadrul acestui proiect este vorba despre realizarea inclusiv a unei piste de biciclete în zona Turnu, până la limita cu oraşul Brezoi. Sigur, insistăm în continuare, există posibilitatea de a face proiecte şi pe faleza Oltului, dar aceasta este în prezent în proprietatea statului român, dată în administrare Hidroelectrica, şi care deocamdată nu este dispusă să colaboreze pentru realizarea unui astfel de proiect. Prin urmare, avem mai multe proiecte care fac parte din dezvoltarea infrastructurii turistice”, afirmă primarul oraşului – staţiune Călimăneşti, Florinel Constantinescu.

Primarul Florinel Constantinescu a pornit cu modernizarea infrastructurii turistice de acum câţiva ani. La Cozia a amenajat izvorul din zona respectivă, care beneficiază astăzi de un cadru deosebit, atât natural cât şi prin construcţia respectivă, iar „Poiana lui Căliman” a devenit o oază de poveste, care se bucură de un număr din ce în ce mai mare de turişti. Pe această linie, a dezvoltării infrastructurii turistice s-a continuat cu parcurile balneare, care au fost şi ele modernizate. La Călimăneşti sunt două parcuri foarte frumoase, atât parcul de la Hotelul Central, cât şi parcul Izvoare din Căciulata, care sunt frecventate de turişti.

În staţiune există şi un traseu de cură balneară de aproximativ 2 kilometri, care urmăreşte drumului naţional pornind de la Hotelul Central, respectiv de la Izvorul 7 şi 14 şi până în mijlocul staţiunii Căciulata, în preajma Hotelului Sindicatelor şi a Hotelului Traian. Este o alee de promenadă care porneşte de la cele trei hoteluri din Cozia şi ajunge la Izvorul 1 şi 2 din Parcul Izvoare. Primarul Florinel Constantinescu are proiecte de viitor şi va continua să modernizeze infrastructura turistică şi să menţină acest specific, de staţiune balneară.

Florinel Constantinescu: „Strategia de dezvoltare este linia pe care mi-am propus să îmi desfăşor activitatea”

„Lucrurile se fac aşa cum îmi place mie, şi de fiecare dată aduc aminte de strategia de dezvoltare, şi atunci când mă refer la această strategie înseamnă că lucrurile sunt planificate, sunt prioritizate în aşa fel încât să nu ne blocăm, altfel i-am spune plan de dezvoltare. Strategia de dezvoltare este linia pe care mi-am propus să îmi desfăşor activitatea. Acesta este adevărul, nu îmi place să fac lucruri numai de dragul de a le face, să întocmim proiecte numai pentru că ele sunt mai uşor de finanţat. Trebuie să fim foarte atenţi la nevoile localităţii şi să acţionăm, altfel ne diminuăm şi ne diluăm forţele şi cele umane, dar în primul rând pe cele financiare, care nu sunt nelimitate”, afirmă primarul oraşului – staţiune Călimăneşti, Florinel Constantinescu.

Prin noul program guvernamental „Anghel Saligny” administraţia publică locală din Călimăneşti a depus proiectul privind extinderea şi modernizarea reţelei de apă şi canalizare şi proiectul de modernizare a străzilor pe care deja s-au introdus conducta pentru cele două utilităţi: apă şi canalizare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *