La Slătioara, Crăciunul va aduce bucurii şi cele mai frumoase cadouri

Dar din dar se face Rai, la Slătioara

Una dintre localităţile unde Moş Crăciun va veni negreşit este Slătioara.

Cu tolba plină, Moş Crăciun va împărţi cadouri tuturor copiilor, tinerilor căsătoriţi, celor 21 de nou născuţi, cuplurilor de aur, tinerilor care au împlinit vârsta majoratului şi elevilor cu merite deosebite la învăţătură. 

Cadouri cu multe dulciuri, bomboane de ciocolată, jucării şi cozonaci, dar şi premii în bani sunt darurile pe care localnicii din Slătioara le vor primi cu bucurie şi anul acesta: „Acesta este modul prin care încercăm să aducem bucurie oamenilor în preajma sărbătorilor. Vom da cadouri de Crăciun tuturor copiilor, dar vom premia şi cele 5 cupluri care împlinesc 50 de ani de căsătorie cu câte 300 de lei. Le vom acorda tinerilor căsătoriţi un sprijin financiar în valoare de 600 de lei, trusouri pentru cei 21 de nou născuţi şi suma de 1000 de lei. În localitatea avem 41 de tineri care au împlinit vârsta majoratului şi vom acorda fiecărui tânăr câte 150 de lei. Nu în ultimul rând, copiii care au obţinut note mari la evaluare vor fi premiaţi. Dorim să aducem bucurie în sufletele copiilor şi să le oferim o părticică din magia sărbătorilor de iarnă”, spune primarul localităţii Slătioara, Camelia Romcescu. 

Primăriţa din Slătioara aşteaptă banii de la Guvern 

Primarul localităţii Slătioara, Camelia Romcescu, aşteaptă cu nerăbdare rectificarea bugetară, şi asta fiindcă sfârşitul de an vine cu probleme financiare pentru Primăria Slătioara care, din cauza alocărilor insuficiente de bani din fondul de rezervă din acest an, aflat la dispoziţia Guvernului, nu a mai avut fonduri pentru cofinanţarea proiectelor şi alte investiţii, însă cel mai lovit a fost capitolul persoanelor cu dizabilităţi şi indemnizaţiile acestora. Astfel, administraţia publică locală nu a mai putut face plăţile destinate acestor persoane din luna octombrie:

„În primul rând aşteptăm rectificarea, să ne dea banii pentru asistenţa socială, persoanele cu dizabilităţi şi indemnizaţiile acestora, fiindcă aceste persoane nu sunt plătite din luna octombrie. Noi aşteptăm această rectificare şi sperăm că nu vom intra în noul an cu datorii.  Este de-a dreptul revoltător, aceste persoane sunt cetăţenii noştri, sunt copii care au probleme de sănătate şi care necesită tratament. Din păcate bugetul local nu poate asigura integral aceste venituri. Am primit de la bugetul de stat fonduri, dar, intrând cu restanţe de anul trecut, ne-a afectat bugetul în acest an. Sperăm că, prin rectificarea pe care o aşteptăm vom aduce la zi acest capitol. Consider că ar fi bine dacă s-ar gândi noul Guvern că asistaţii personali şi indemnizaţiile acestea sociale ar trebui acordate prin Inspectoratul Teritorial de Handicap, unde este şi comisia care hotărăşte acest grad de handicap. De la primării se fac anchetele sociale în baza unui certificat medical care atestă gradul de invaliditate al fiecăruia”, a precizat primarul localităţii Slătioara, Camelia Romcescu. 

Proiecte depuse în vederea finanţării

Prin noul program, Anghel Saligny, administraţia locală din Slătioara are în vedere să depună trei proiecte. Două dintre ele vor viza modernizarea infrastructurii rutiere pe o lungime de aproximativ 14 kilometri: „Cu aceste proiecte, dacă am reuşi să obţinem eligibilitatea, infrastructura din localitatea Slătioara ar fi încheiată. Mai avem un proiect pentru construirea unor punţi pietonale”, a afirmat primarul localităţii Slătioara, Camelia Romcescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *