Merkel, adevărata noastră „mumă”

Vă vine să credeţi sau nu, Angela Merkel este adevărata noastră preşedintă, cea care hotărăşte cine trăieşte sau cine moare, dacă ne vaccinăm sau nu şi ce partid trebuie să ne conducă. Ce se întâmplă în Germania este aproape imediat copiat cuvânt cu cuvânt în România, ba uneori se copiază şi virgulele. Tata Iohannis se uită atent la ce face adevărata sa şefă în Germania, doar că uneori, pentru că nu ştie nici măcar să copieze cum trebuie mai uită să pună câte o virgulă, şi se schimbă total înţelesul frazei.

Încă din septembrie bravul nostru preşedinte a stat cu ochii aţintiţi pe alegerile din Germania, pentru a şti dacă ar trebui sau nu să predea guvernarea în mâinile PSD. Imediat după ce SPD a preluat cancelaria de la Berlin soarta PNL a fost pecetluită, iar PSD s-a instalat fără să facă nimic deosebit în acest sens la butoanele puterii de la noi. Acum tătucul nostru, al tuturor încearcă să facă acelaşi lucru şi în privinţa pandemiei. Germania a implementat de curând un experiment de supunere pentru cetăţenii săi, încercând să impună cu de-a sila vaccinarea obligatorie. În timp ce nemţii aşteptau să vadă în ce măsură experimentul era unul reuşit sau nu, la noi politicienii o scăldau la rece plimbând actul normativ prin Parlament. Dintr-o apă tulbure, în care s-a scăldat până acum această lege a ieşit o reglementare la fel de tulbure şi interpretabilă. De ce? Încă se mai aşteaptă efectul de la Berlin, hotărârea Bundestagului, chemat să se pronunţi prin vot, până la sfârşitul anului, asupra oportunităţii vaccinării obligatorii.

Acest tip de abordare ridică, însă, numeroase probleme de constituţionalitate şi de încălcare a unor drepturi fundamentale, iar ultima avertizare venită chiar de la ONU detonează bomba în capul ţărilor care aveau de gând să urmeze linia supunerii totale a populaţiei la picioarele marilor companii farmaceutice. Potrivit înaltului comisar pentru drepturile omului de la ONU, ţările care iau în considerare introducerea vaccinării obligatorii trebuie să se asigure că respectă drepturile omului. Michelle Bachelet a subliniat şi faptul că vaccinarea forţată este inacceptabilă. În nici un caz oamenilor nu ar trebui să li se administreze forţat un vaccin, şi că vaccinurile utilizate trebuie, de asemenea, să fie suficient de sigure şi eficiente pentru a atinge obiectivele de sănătate publică. Desigur, şi reprezentanta ONU a decis la final să o scalde, afirmând că pot fi aplicate anumite restricţii şi sancţiuni legale nevaccinaţilor.

Desigur, cazul Germaniei şi Austriei, unde s-a impus deja vaccinarea obligatorie nu pot fi copiate „mot a mot” în ţări unde libertăţile individuale sunt importante, sau unde populaţia nu este educată să asculte orbeşte de conducătorii ei. Chiar şi la nemţi situaţia este complicată, deoarece noua coaliţie ajunsă la putere s-a instalat rupând dictatura lui Merkel tocmai prin promisiunea că nu va mai exista lockdown pentru populaţie. Pe de altă parte sunt ţări, precum Anglia, unde vaccinarea nu este obligatorie, deşi se recomandă purtarea măştii în spaţii publice, şi unde politicienii au ales modalitatea de a ruga populaţia să se vaccineze, nu de a impune acest lucru prin măsuri obligatorii sau amenzi. În Ţările de Jos purtarea măştii a fost văzută ca un atac la adresa libertăţii individuale, iar impunerea vaccinării obligatorii ar putea însemna un precedent periculos în istoria şi evoluţia drepturilor omului. Ce fac românii în acest timp? Stau cu gura căscată, aşteptând să le pice din cer hotărârea din Bundestag. Dacă legea trece la nemţi nu înseamnă, însă, decât să se vor declanşa noi revolte populare şi poate fi momentul unei adevărate explozii sociale în întreaga Europă. Impunerea vaccinării obligatorii bunăoară în sistemul medical este la fel de complicată, pentru că există aici şi o pătură numeroasă de angajaţi, cum sunt infirmierele, îngrijitorii de bătrâni sau şoferii de ambulanţă care prestează o muncă destul de grea şi nu au salariile atât de mari precum medicii, încât să merite să se vaccineze împotriva voinţei lor. Dacă o parte dintre aceşti angajaţi vor pleca din sistem atunci spitalele vor fi aproape total blocate, ceea ce ar crea probleme nebănuite. Pe de altă parte, dacă în Germania experimentul eşuează, politicienii români vor da şi ei din urechi în aceeaşi direcţie, şi povestea va fi îngropată.  Aşadar, uitaţi-vă atent la ce face mămica poporului român, Angela Merkel, şi veţi fi întotdeauna cu un pas înainte faţă de politicienii români, care se scaldă, ca de obicei, în ape tulburi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *