Primarul localităţii Copăceni, Tironel Tâmplărescu: „La gaze nu visăm”

Cu bani guvernamentali, prin noul program guvernamental „Anghel Saligny”, administraţia locală a depus proiectul de înfiinţare a reţelei de canalizare pe o lungime de 24 de kilometri, construirea unui puţ de foraj pentru apă şi modernizarea infrastructurii rutiere:

„Ne dorim construirea unui puţ de foraj pentru apă şi a unor bazine pentru a intra în condiţiile legii privind igiena, dar şi necesarul. Avem vara probleme din cauza debitului de apă, iar acest puţ ne-ar ajuta. Vom depune şi un proiect pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 5 kilometri. Aceste proiecte sunt vitale pentru comunitate şi le vom depune pe acest nou program. La gaze nu visăm”, afirmă primarul localităţii Copăceni, Tironel Tâmplărescu

Pentru că asfaltul pe drumuri este cea mai mare dorinţă a comunităţii primarul spune că, dacă aceste proiecte nu vor fi finanţate, are în plan asfaltarea lor cu bani din bugetul local.

Primăria Copăceni, pregătită pentru deszăpezire

La primul val de ninsori, Primăria Copăceni este pregătită să facă faţă deszăpezirii cu utilajele proprii, şi asta pentru că administraţia locală a achiziţionat cu bani europeni, prin GAL, un buldoexcavator:

„Utilajul poate fi folosit la lucrări de reparaţii ale străzilor, ale drumurilor de hotar, pentru decolmatarea şanţurilor, dar şi pentru deszăpezire. În cadrul Grupului de Acţiune Locală Cerna-Olteţ sunt cuprinse încă 18 localităţi: oraşul Berbeşti, şi comunele Copăceni, Cernişoara, Fârtăţeşti, Glăvile, Lădeşti, Livezi, Mateeşti, Pesceana, Popeşti, Roeşti, Roşiile, Stăneşti, Scundu, Sineşti, Tetoiu şi Zătreni. Scopul asocierii localităţilor în cadrul GAL a vizat obţinerea sprijinului în accesarea fondurilor europene, în vederea derulării proiectelor de dezvoltare locală. Astfel, cele 18 localităţi înscrise în GAL Cerna-Olteţ au atras fonduri europene anul trecut pentru primele proiecte”, a declarat primarul din Copăceni.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *