Primarul Landor Moşteanu, optimist după un an de mandat

Primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Lador Moşteanu, face o retrospectivă a realizărilor vizibile după primul an de mandat, dar şi a proiectelor pe care le are pe masa de lucru în viitorul apropiat. Afirmă că a fost un an pe parcursul căruia, alături de Consiliul Local şi aparatul administrativ al primăriei s-a axat pe implementarea unor proiecte de investiţii importante pentru dezvoltarea comunei şi continuarea lucrărilor pe care le-a preluat de la vechea administraţie. 

Porneşte în noul an cu gândul de a continua investiţiile începute, dar îşi doreşte să întocmească în plus noi proiecte cu privire la reabilitarea infrastructurii rutiere, asta fiindcă asfaltarea drumurilor comunale este una dintre priorităţi. 

Spune că toate investiţiile derulate au avut la bază o prognoză realistă a resurselor financiare avute la dispoziţie prin absorbţia de resurse financiare din fonduri europene, programe guvernamentale, dar şi din bugetul local.

„A trecut un an de când am început activitatea de primar. În tot acest timp am lucrat pentru localitate, cu responsabilitate, fiindcă scopul nostru este de a dezvolta localitatea printr-o politică cinstită. Investiţiile s-au realizat având la bază o prognoză realistă a resurselor financiare avute la dispoziţie prin absorbţia de resurse financiare din fonduri europene, guvernamentale sau din bugetul local. În toată această perioadă mi-am afirmat susţinerea şi deschiderea către cei care au idei şi vin cu propuneri constructive pentru dezvoltarea localităţii. Ne-am concentrat atât pe continuarea proiectelor de dezvoltare locală, dar mai ales pe abordarea de noi proiecte care să contribuie la transformarea comunei Nicolae Bălcescu într-o localitate de interes naţional şi nu numai”, ne spune primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu.

Bilanţ al lucrărilor finalizate 

La capitolul investiţii în infrastructură finalizate, dar şi în derulare, primarul aminteşte finalizarea lucrărilor la obiectivul „Înfiinţare spaţiu de agrement”, necesar diversificării şi creării locurilor de muncă în zona FLAG – Lotru – Olt Mijlociu”, finanţat prin POPAM 2014-2020, în valoare totală nerambursabilă de 778.489,77 lei. Tot la capitolul lucrări încheiate sunt trecute şi lucrările la obiectivul „Creşterea eficienţei energetice a clădirii Primăriei Nicolae Bălcescu, proiect finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3 şi finalizarea lucrărilor la obiectivul „Refacere drumuri săteşti – Buneşti şi La Sgubea”, cu finanţare din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru operaţiunile de urgenţă aferente inundaţiilor din vara anului 2014.

Cu bani de la Ministerul Dezvoltării, anul acesta, în localitate s-au finalizat şi lucrările de construire a unor poduri, podeţe şi punţi pietonale, proiect care a cuprins lucrări de construire la podul din beton armat de la Radoieşti, satul Dosu Râului, a punţii pietonale din beton armat de la Biserica Pleşoiu din satul Dosu Râului şi a celor patru podeţe din beton armat de la Cămin din satul Gâltofani şi din Băneşti-Ariceşti. 

Cu bani europeni, prin Programul Naţional de Dezvoltare Regională 2014-2020, s-au finalizat lucrările privind modernizarea şi dotarea Căminului Cultural din satul Valea Viei şi s-a dat startul lucrărilor la obiectivul pentru extinderea şi construirea terenului de sport la Şcoala Gimnazială din localitate. Tot cu bani europeni este şi proiectul privind achiziţia echipamentelor IT pentru desfăşurarea cursurilor online pentru toţi elevii Şcolii Gimnaziale Nicolae Bălcescu. 

La Compania Naţională de Investiţii s-a predat obiectivul privind modernizarea drumului comunal 34B Corbii de Vale – Valea Ursului – limită comuna Dănicei, iar prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, administraţia locală a  depus două proiecte ambele pentru asfaltarea drumurilor comunale. Unul dintre proiecte prevede asfaltarea a patru drumuri comunale în zone diferite ale localităţii, pe o lungime de 9 kilometri. Un proiect extrem de necesar, spune primarul, deoarece cuprinde zonele populate care au nevoie de asfalt. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *