Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Străzi asfaltate cu bani de la buget, la Budeşti

„Omul sfinţeşte locul”, zicala care se aplică perfect la Budeşti

Chiar dacă suntem la final de an, la Budeşti sunt deschise în acest moment şantiere în multe zone din localitate, şi se investeşte în modernizarea infrastructurii rutiere, în sănătate, în educaţie, în extinderea reţelei de canalizare, se fac planuri şi noi proiecte pentru noul an. Străzi întregi au fost asfaltate pe parcursul acestui an, iar lucrările continuă. Investiţiile sunt făcute cu bani de la bugetul local. Un exemplu este strada Bisericii din satul Barza, care a fost reabilitată de curând. Lucrările au constat în turnarea stratului de asfalt, amenajarea rigolelor şi podeţelor la toate proprietăţile. Fiindcă în apropiere este şi biserica din satul Barza, în faţa lăcaşului de cult a fost amenajată şi o parcare. Drumurile asfaltate sunt ca în palmă şi cetăţenii sunt mulţumiţi. Mesajele acestora curg neîncetat pe reţelele de socializare, pentru că vor să îi mulţumească primarului Ion Vlădulescu şi să-l felicite pentru implicare.

„Lucrările de asfaltare continuă pe alte două drumuri: unul în satul Racoviţa şi altul în satul Budeşti. Sunt două drumuri extrem de importante, care necesitau o modernizare aşa cum scrie la carte, şi asta fiindcă în zonele respective sunt gospodării, iar cetăţenii au şi astfel de nevoi, ne spune primarul: „Moş Nicolae nu a venit cu cadouri doar pentru copiii din comună, ci şi pentru cei mari. Pentru locuitorii străzii Fermei am o veste bună. În dimineaţa de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, au început lucrările de modernizare a străzii Fermei prin obiectivul de investiţii ,,Asfaltare şi extindere canalizare menajeră pe strada Fermei, în comuna Budeşti, sat Budeşti, judeţul Vâlcea”. Prima etapă constă în introducerea reţelei de canalizare, urmând în etapa a doua, adică pregătirea drumului pentru asfaltare. Finanţarea obiectivului de investiţii se face din bugetul local”, spune primarul Ionel Vlădulescu.

Localitatea Budeşti a primit fonduri pentru refacerea infrastructurii calamitate în urma ploilor abundente

Banii au fost alocaţi în toamna acestui an localităţii Budeşti din fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului. Cu aceştia se va încerca rezolvarea problemelor din localitate, care sunt extrem de importante. Una dintre ele este punerea în siguranţă a podului peste pârâul Sâmnic, pe drumul comunal Izlaz – Braza. Primarul ne informează că investiţia este în procedură de licitaţie pentru proiectul tehnic şi începerea lucrărilor. Valoarea totală de deviz a lucrărilor este de 20.000 mii de lei, asta în timp ce guvernul a alocat Primăriei Budeşti 680 de mii de lei.

Primarul spune că, la nivel naţional, Guvernul a luat hotărârea să aloce doar în procent de 30% din valoarea iniţială a proiectelor pentru început, urmând ca, pe parcursul acestor luni, să vireze diferenţa pentru finalizarea lucrărilor. .

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *