Primăria Dănicei va oferit cadouri pentru elevii şi preşcolarii din comună

La Dănicei, Moş Crăciun va bate la porţile tuturor copiilor, în grădiniţe şi şcoli, pentru a împărţi darurile.

Pentru ca toţi copiii din Dănicei să se bucure de vizita lui Moş Crăciun, Primăria îi va dat o mână de ajutor, pregătind pachetele cu cadouri pentru preşcolarii din grădiniţe şi şcolarii din ciclul gimnazial de la cele două unităţi de învăţământ din localitate. Vor fi distribuite pachete pentru toţi copiii din Dănicei, iar primarul Dumitru Pirneci, viceprimarul Mihai Cernătescu şi secretarul general al Primăriei Dănicei, Ionuţ Narcis Voiman vor fi prezenţi în mijlocul micuţilor, pentru a-i da o mână de ajutor Moşului în distribuirea acestor cadouri: 

„Este deja o datină, Moş Crăciun va veni negreşit la toţi copiii din localitate. Sunt primarul acestei localităţi aflat la al cincilea mandat şi întotdeauna primăria a acordat cadouri cu dulciuri, fructe şi suc celor aproximativ 200 de elevi şi preşcolari de pe raza comunei. De asemenea, vom primi colindători la sediul primăriei. Ceea ce facem în această perioadă este să asigurăm fericirea fiecărui copilaş. Sunt bucuros că am reuşit să contribui la fericirea lor. Am atras fonduri pentru a investi în educaţie, infrastructură, sănătate şi în domeniul social, însă este important să venim şi cu gesturi mici, care înseamnă atât de mult pentru copii”, a declarat primarul Dumitru Pirneci. 

Bilanţ pozitiv pentru Primăria Dănicei

Acum, pe final de an, echipa administraţiei locale din Dănicei spune că lucrările proiectelor stabilite pentru 2021 s-au încheiat cu bine, cu toţii declarându-se mulţumiţi.

La Dănicei, lucrările la Centrul de Asistenţă Socială s-au finalizat, iar funcţionarea lui privind susţinerea personalului de specialitate angajat se realizează cu bani europeni atraşi de administraţia locală prin Programul Operaţional Capital Uman. Ambele proiecte merg mână-n în mână şi, atâta timp cât primăria nu alocă bani din bugetul local, este un lucru bun.

În localitate sunt proiecte care se derulează foarte bine, prin Compania Naţională de Investiţii. În centrul localităţii, cu fonduri atrase prin CNI se construieşte din temelii unul dintre cele mai moderne cămine culturale din această zonă. Lucrarea are o suprafaţă construita de 731 de metri pătraţi, se desfăşoară pe parter şi etaj şi va avea o capacitate de 600 de persoane.

Tot cu bani atraşi prin Compania Naţională de Investiţii se va construi un centru medical de permanenţă, o investiţie în valoare de peste 30 de miliarde de lei vechi, într-o clădire construită din temelii, cu parter şi etaj, fiindcă aici vor fi amenajate inclusiv dormitoare pentru cadrele medicale. Mai mult, unitatea medicală va fi dotată inclusiv cu aparatură de ultimă generaţie.

Tot în centrul localităţii se va construi din temelii o nouă şcoală, conform normelor educaţionale europene, modernă, echipată cu tot ceea ce este necesar şi dotată la un nivel tehnologic foarte înalt, o şcoală în care copiii se simt în siguranţă, iar activitatea educaţională va fi pe măsură. Concomitent cu acest proiect, la CNI este depus în vederea finanţării şi proiectul pentru construirea unei noi primării.

„Am luat această decizie privind construirea unei noi şcoli în localitate la propunerea consultanţilor financiari, deoarece vechile locaţii sunt mult prea vechi, iar costurile pentru repararea acestor şcoli depăşesc cu mult accesarea unui astfel de proiect”, ne-a informat secretarul general al Primăriei Dănicei, Ionuţ Narcis Voiman.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *