Iubitorii sporturilor de iarnă pot schia pe cel mai frumos domeniu schiabil din România, la Voineasa

S-a deschis cea mai modernă pârtie din România, unde se va putea schia până în luna mai. Zăpadă recent căzută, completată cu cea artificială au desăvârşit peisajul de poveste. Sunt peste 9 kilometri de pârtie, iar administraţia locală crede că se va putea schia la această altitudine până în luna mai. Sute de turişti au ales ca destinaţie de week-end domeniului schiabil Transalpina, din staţiunea montană Voineasa. Domeniul schiabil s-a deschis joi, 17 decembrie 2021.

 „Aşa cum am promis şi eu, dar şi administratorul, această pârtie nu a mai întâmpinat dificultăţi în ceea ce priveşte deschiderea sezonului și iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de minunăţia Domeniului schiabil Transalpina mult mai devreme, anul acesta. Pe pârtie toate instalaţiile sunt funcţionale. Ne aşteptăm ca zilele acestea pârtia a fie luată cu asfalt. Sute de schiori au fost prezenţi la deschidere. Dacă temperaturile vor scădea şi va mai cădea şi ceva zăpadă, totul este perfect. Pârtia de schi este de nivel european, este poate cel mai atractiv domeniu schiabil din Europa, iar peisajul este feeric”, a precizat primarul localităţii Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

Iubitorii schiului vin la Voineasa cu foarte multă deschidere şi extrem de entuziasmaţi. Zăpadă este din belşug, iar bucuria nu are limită de vârstă.

Transalpina – Voineasa este domeniul schiabil numărul 1 din România

Este al șaptelea an consecutiv când pârtia funcţionează. În momentul de faţă pârtia de schi este administrată de societatea Fagia S.R.L., semnatară a contractului de atribuire pentru delegarea serviciului de administrare 2021-2025.

Domeniului schiabil Transalpina a fost dat în folosinţă la sfârşitul anului 2012, la finalul unei investiţii de 34 de milioane de euro, susţinută din fonduri ale statului român.

Domeniului schiabil Transalpina este considerat domeniul schiabil numărul 1 din România ca destinaţie de vacanţă pe timp de iarnă, dar şi unul dintre cele mai moderne domenii schiabile din România. Pârtia de schi de la Voineasa este renumită şi prin faptul că aici, în staţiunea montană, se poate schia inclusiv în luna mai. Peisajele parcă rupte din basm ar putea situa Voineasa printre cele mai căutate staţiuni din ţară şi ar rivaliza cu staţiunile de renume din Austria sau Elveţia. La peste 1300 de metri altitudine, panorama munţilor Lotru şi Parâng zugrăviţi în alb este fascinantă, iar lacul Vidra se transformă într-o uriaşă oglindă fermecată.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *