Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Nicolae Moraru: „Tuturor cetăţenilor le transmit sărbători fericite alături de cei dragi, iar pe cei plecaţi îi aşteptăm cu drag acasă, la Pietrari, de sărbători”

Sfânta Sărbătoare a Crăciunului este una dintre perioadele anului cele mai îndrăgite de copii, mai ales dacă ne gândim la dimineața în care aceștia vor găsi sub brad cadourile lui Moș Crăciun.

La Pietrari a devenit o tradiţie ca, în pragul sărbătorilor de iarnă, elevii şi preşcolarii din comună să primească câte un cadou din partea autorităţilor locale. Şi în acest an administraţia locală a avut rolul lui Moş Crăciun şi a pregătit cadouri și dulciuri, care vor fi distribuite celor mici. Chiar dacă nici în acest an nu se vor putea organiza tradiţionalele serbări, primarul a ales modalitatea ca pachetele să ajungă în posesia copiilor înscrişi la şcoală şi grădiniţă fiind distribuite de cadrele didactice.

„La Pietrari va veni Moş Crăciun, aşa a fost întotdeauna şi aşa va trebui să fie, copiii să primească câte un cadou din partea noastră. Atâta timp cât voi fi primar, această tradiţie va continua. Din cauza pandemiei, nici anul acesta nu vom avea parte de serbarea pe care copiii ne-o ofereau în pragul sărbătorilor de iarnă. Erau momente speciale atât pentru copii, cât și pentru părinţi. Şi anul acesta va fi ceva restrâns, fiindcă ne dorim să fim cu toţii sănătoşi și respectăm măsurile. Pachetele vor ajunge în posesia copiilor distribuite de cadrele didactice. Închidem şi anul acesta și mă declar mulţumit dacă mă gândesc la proiectele din localitate. Le transmit tuturor cetăţenilor sărbători fericite alături de cei dragi, iar pe cei plecaţi îi aştept cu drag acasă, la Pietrari, de sărbători”, a precizat primarul localităţii Pietrari, Nicolae Moraru.

Localitatea Pietrari are o piață agroalimentară modernă

Primarul localităţii Pietrari spune că, din punct de vedere investiţional şi anul acesta a fost un an foarte bun. În localitate sunt investiţii în derulare cu fonduri guvernamentale şi din bugetul local. S-au amenajat trotuarele de-a lungul drumului naţional şi spre târg. Tot cu bani din bugetul local, în localitate s-a construit o piaţă agroalimentară. Primarul spune că, în aceste zile, piaţa va fi dată în folosinţă :

„Am terminat lucrările de construire a pieţei, locaţia este inclusiv branşată la apă, canalizare şi la reţeaua electrică. Avem în plan să deschidem piaţa zilele acestea, depinde doar dacă vom primi cântarul de control pentru verificare”, a precizat primarul.

Pentru copiii de la Pietrari, viitorul chiar sună bine

În zona târgului se construieşte şi o sală de sport, un proiect cu fonduri atrase prin Compania Națională de Investiții care se va finaliza în vara anului viitor, iar în centrul localităţii se ridică din temelii o şcoală nouă, cu fonduri guvernamentale. La Pietrari, primarul Nicolae Moraru a dat întâietate educaţiei. Aici copiii învaţă în celălalt corp al şcolii dotat cu table interactive, cu manuale virtuale şi cu sistem de proiecţie ultramodern, unde orele pot fi transmise în direct pe internet, pentru ca elevii care stau acasă din diverse motive să poată asista la ele:

„Dăm prioritate educaţiei şi asta se ştie. În localitate avem cei mai buni dascăli şi elevi cu rezultate foarte bune, copii recunoscuţi la nivel naţional. Fiindcă am avut oportunitatea am atras fonduri, iar în localitate vechiul corp al şcolii s-a dărâmat şi se construieşte din temelii o nouă şcoală şi un corp pentru sala de gimnastică. Sunt mândru de copii noştri, mulţi sunt elite la nivel naţional”, a precizat primarul Nicolae Moraru.

La CNI este depus şi proiectul pentru reabilitarea, extinderea şi modernizarea sediului primăriei, iar prin noul program guvernamental Anghel Saligny, un proiect pentru modernizarea drumurilor comunale pe o lungime de 16 kilometri.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *