Administraţia publică locală Muereasca și Mânăstirea Frăsinei vor oferi daruri în preajma Crăciunului copiilor, persoanelor în vârstă şi familiilor cu venituri reduse

Ca în fiecare an, administraţia publică locală Muereasca și Mânăstirea Frăsinei vor aduce daruri cu prilejul Crăciunului pentru cei 210 copii din localitate şi pentru persoanele în vârstă sau cu posibilități financiare reduse din localitate.

„Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, celor 210 copii pe care îi avem şi persoanelor în vârstă cu posibilități financiare reduse le-am pregătit o surpriză. Acest mic dar îl facem cu ajutorul sponsorilor şi cu sprijinul Mânăstirii Frăsinei, şi vreau să le mulţumesc pe această cale. Copiilor le vom oferi dulciuri şi pachete cu alimente pentru familiile cu venituri reduse, aflate în situaţii grele, pentru a avea ce pune pe masă de Crăciun”, a precizat primarul Ion Ungureanu.

Primarul îşi doreşte să organizeze la începutul anului viitor pe 7 ianuarie şi tradiţionala manifestare „Alegerea de june”, dacă restricţiile de pandemie vor permite şi prezenţa publicului: 

„În fiecare an la Muereasca are loc un obicei vechi de peste 100 de ani: „Alegerea de June”. Noi am făcut şi o monografie a acestui obicei, în urma unor studii care s-au efectuat. Anul trecut, din cauza pandemiei manifestarea s-a ţinut într-un cadru restrâns. Se pare că inclusiv anul acesta va avea loc la el, pentru că restricţiile de pandemie nu vor permite şi prezenţa publicului într-un număr mare”, a precizat primarul Ion Ungureanu.

Un an bun, cu multe investiţii finalizate

Din punct de vedere al investiţilor pe care administraţia locală din Muereasca și-a propus să le realizeze în cursul acestui an cele mai multe sunt deja finalizate, spune primarul:

„A fost un an cu proiecte finalizate, şi mă refer la finalizarea drumului comunal 171 încă din luna iunie, pe o lungime de 2 kilometri. Asfaltarea acestui drum a fost o lucrare destul de complexă dar , spre fericirea noastră este o lucrare care vine în primul rând în sprijinul cetăţenilor din zonă, şi care, în prezent, beneficiază de condiţii bune pentru a ajunge la gospodăriile din zonă. Un alt proiect finalizat este drumul judeţean 658, realizat într-o colaborare foarte bună cu cei de la Consiliul Judeţean, un proiect care vine în beneficiul cetăţenilor din localitatea Muereasca, dar, în acelaşi timp şi al turiştilor care vin către Mânăstirea Frăsinei”, a precizat primarul.

O altă investiţie importantă pentru localitatea Muereasca, care s-a efectuat anul acesta este şi extinderea reţelei de apă pe o lungime de 2 kilometri, care a cuprins două staţii de pompare şi branşările la fiecare gospodărie. Urmează ca întreaga reţea de apă să fie predată către Apavil. Prin intermediul Consiliului Local s-au aprobat fonduri pentru lucrările care s-au efectuat la Biserica Sfântul Nicolae din satul Muereasca. Bisericuţa este declarată monument istoric și primarul ţine să-l scoată în evidenţă şi prin crearea unui cadru frumos atât pentru turişti, dar şi pentru cetăţeni. Fonduri din bugetul local s-a alocat şi pentru reamenajarea terenului sintetic de sport, iar prin noul program guvernamental Anghel Saligny s-a depus un proiect pentru modernizarea întregii infrastructuri rutiere din localitate, pe o lungime de 5 kilometri. Primarul spune că are și un proiect pentru construirea unei staţii de epurare a apelor menajere uzate pentru a putea fi prelucrate pe plan local şi, în acelaşi timp, are în plan şi achiziţionarea unei vidanje. Primarul localităţii Muereasca, Ion Ungureanu, aflat la cel de-al cincilea mandat spune că niciodată nu a închis anul cu datorii, şi asta fiindcă la început de an şi-a drămuit fiecare leu, astfel încât administraţia locală să nu aibă probleme pe tot parcursul anului cu plata salariaţilor şi cu asigurarea cheltuielilor privind utilităţile administraţiei locale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *