La Mihăeşti, noul dispensar medical este realizat la cele mai înalte standarde de calitate

În comuna Mihăeşti a fost construit de la zero unul dintre cele mai moderne dispensare din judeţ, dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Investiţia s-a ridicat la valoarea de 3 milioane de lei şi, în curând, oamenii vor putea fi trataţi în noul centru medical.

Centrul medical din comună va oferi atât medicilor cât şi pacienţilor condiţii la standarde europene. Clădirea este amenajată în centrul comunei, are un regim de înălţime P+1, iar suprafaţa construcţiei este de 600 de metri pătraţi, aici urmând să fie amenajate cabinete medicale pentru medicii de familie, camere de tratament şi cabinete stomatologice. Noul dispensar medical este realizat la cele mai înalte standarde de calitate, cu spaţii de depozitare, sterilizare, zone de triere şi recoltare. Investiţia face parte din programul privind îmbunătăţirea serviciilor medicale, cu impact asupra stării de sănătate a populaţiei:

„Este un obiectiv extrem de important pentru comună. Realizarea dispensarului medical va duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor şi va creşte calitatea şi accesibilitatea la serviciile medicale. Este un proiect aşteptat de întreaga comunitate, şi ne bucurăm că am reuşit să accesăm banii necesari pentru realizarea acestuia. Dispensarul va fi dotat cu un RMN, un ecograf, scaune pentru serviciul stomatologic, radiologie dentară, dar şi un centru pentru sterilizare. Valoarea proiectului este de 3 milioane de lei, din această sumă un milion de lei fiind pentru dotare. Clădirea dispensarului s-a construi din temelii, în centrul localităţii”, ne-a declarat primarul din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

Activitatea centrului de vaccinare se desfășoară în condiții normale

Centrul de vaccinare de la Mihăeşti rămâne deschis, chiar dacă în această perioadă trei asistente medicale au fost plasate în arest la domiciliu, iar pentru doctoriţă care a acceptat să vaccineze la chiuvetă a fost dispusă măsura controlului judiciar. Personalul care deserveşte centrul va lucra inclusiv în zilele de sărbătoare de la finele acestui an. Administraţi locală din Mihăeşti speră ca vinovaţii în dosarul vaccinărilor fictive să fie traşi la răspundere.

„Sper că vom trece şi peste acest moment destul de dificil. Organele de cercetare cu siguranţă îşi vor face treaba, vor limpezi situaţia, iar cine este vinovat să plătească în funcţie de vinovăţia pe care o are fiecare”, a precizat primarul Constantin Bărzăgeanu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *