Deputat USR condamnă un proiect aprobat de PNL-USR-UDMR deși la Râmnicu Vâlcea USR are alianță cu PSD

Deputatul USR, Ion Marian Lazăr, condamnă alianța PNL-PSD-UDMR pentru că nu a aprobat un proiect care ar fi important pentru vâlceni. Acesta critică alianța, cum că ar deschide liber la furt.

Totuși, la Râmnicu Vâlcea în Consiliul Local, există o alianță formată din USR-PSD-PER care funcționează împotriva liberalilor. Deputatul nu menționează acest lucru, făcându-se că plouă când vine vorba de alianțe cu PNL sau PSD, deși acesta critică partidele din opoziție aspru. Nu este singura alianță de acest fel la nivel național.

În sprijinul vâlcenilor și pentru vâlceni, am depus pentru Legea Bugetului de Stat pe anul 2022, trei amendamente care ar fi putut facilita accesul cetățenilor din județul Vâlcea la servicii de sănătate mai bune și contribuiau considerabil la îmbunătățirea infrastructurii rutiere, în viitorul apropiat.

Cele trei amendamente sunt:✅ 1. Alocarea sumei de 5.000 mii lei pentru achiziționarea unui aparat radiologic de angiografie, pentru Spitalul Județean de Urgență Vâlcea;✅ 2. Suplimentarea bugetului local pentru „Modernizarea și echiparea centrului de Transfuzie Sanguină Vâlcea” – 90 mii lei✅ 3. Alocarea sumei de 30.000 mii lei în vederea realizării obiectivului „Expertiză tehnică, studiu de teren-geotehnic și topografic, studiu de trafic, studiu de fezabilitate și proiect tehnic necesar extinderii la 4 benzi a DN 64 sectiunea Ramnicu Valcea (intersecție cu DN 7) –Găneasa (intersectie DN 65) “

Pentru locuitorii județului Vâlcea erau importante, fiindcă, mai ales în cazul investiției de la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, prin achiziția aparatului radiologic de angiografie, potențialii beneficiari nu mai erau nevoiți să meargă pentru diagnosticare în alte centre medicale din țară. Cu toate că am susținut aceste amendamente atât în comisii cât și în plenul de dezbateri în Ședința plenară, acestea au fost RESPINSE de către actuala coaliție PNL-PSD-UDMR.⚠️ Faptul că majoritatea propunerilor și amendamentelor venite din partea USR au fost respinse nu este nicio surpriză, fiindcă din perspectiva actualului guvern, avem mai mare nevoie de bani pentru Servicii: SIE +44%, STS +36%, SPP +27%, SRI +8% și pentru Administrația Prezidențială +23%, care au primit procente considerabile în plus, decât pentru investiții în sprijinul catățenilor. Se pare că pentru actuala coaliție nici justiția nu este importantă, astfel că și în cazul celor care gestionează lupta anticorupție, bugetul a fost redus substanțial: Ministerul Justiției -9%, Procuratura -19%, ICCJ -10%.⚠️ Prin bugetul pentru anul 2022, mesajul PSD-PNL pentru activul de partid este clar: liber la furt.Finanțarea justiției scade, în timp ce pentru baronii politici sunt puse la dispoziție contracte cu dedicație chiar și de 50 miliarde de lei prin PNDL 3, deși la fiecare 100 lei cheltuiți de stat, 15 lei sunt împrumutați.“ transmite USR PLUS Vâlcea pe Facebook.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *