Vâlcea câștigă pentru a 10-a oară Memorialul ”Constantin Tită”

SCM Rm. Vâlcea a câștigat a 13-a ediție a Memorialului Constantin Tită, turneu la care au mai participat Gloria Buzău, CSM Slatina și Dacia Mioveni.

Desfășurat ieri și azi în Sala Sporturilor Traian, Memorialul Constantin Tită a atras o prezență destul de numeroasă.

În cel mai așteptat meci al turneului, ieri seară, Vâlcea a învins Gloria Buzău cu 35-27, cu o primă repriză excelentă făcută de echipa lui Bent Dahl: 20-12. Cu trofeul obținut azi, Vâlcea a câștigat nu mai puțin de 10 din cele 13 ediții ale memorialului.

Organizatorul turneului a fost  Asociația Handbalului Vâlcean ”Constantin Tită”, în parteneriat cu Primăria Rm. Vâlcea, SCM Rm. Vâlcea, AJH și DJTS.

La final, organizatorii au acordat și câteva premii individuale. Astfel, cea mai tehnică jucătoare a fost Lorena Ostase (CSM Slatina), cel mai bun portar a fost desemnat Isabell Roch (SCM Rm. Vâlcea), iar golghetera turneului a fost Iryna Glibko (SCM Rm. Vâlcea). Trofeul fair-play ”Ilie Băjan” a fost înmânat Gloriei Buzău, echipa cu cele mai puține sancțiuni primite în ”patrulater”. Trupa lui Aurelian Roșca este însă departe de forma arătată în startul sezonului, când a câștigat cupa și Supercupa. După ce a ocupat zilele trecute doar locul 3 la turneul de la Zalău, Buzăul a pierdut clar cu Vâlcea și abia a scos un egal cu Slatina, după ce a fost condusă tot meciul.

Program infernal pentru SCM

Pentru SCM urmează două luni infernale, cu jocuri în campionat și grupele EHF European League. ”Sunt foarte mulțumit de modul cum ne-am pregătit pentru trei meciuri într-o perioadă foarte scurtă, avem o pregătire fizică foarte bună pentru ce va urma și acest lucru este cel mai important. În fiecare meci am încercat ceva diferit, iar cu Buzău am vrut să câștigăm împotriva unei echipe de top. Perioada următoare este foarte interesantă, în decembrie ne pregătim bine fizic, deoarece în următoarele două luni vom avea un program infernal” a spus antrenorul echipei vâlcene, Bent Dahl. Pe 5 ianuarie, SCM va juca acasă cu Minaur Baia Mare, în etapa 10 din campionat. Pe 9 ianuarie, roș-albastrele vor debuta în grupele EHF European League, în deplasare, cu Viborg.

Turneul a devenit o tradiție

Avocatul Cezar Tită a ajuns la cel de-al 13-lea turneu organizat în amintirea tatălui său, Constantin Tită. ”Turneul a fost o reușită deplină, ne-am bucurat și de prezența spectatorilor, pentru că  ne-au permis condițiile medicale, au fost șase meciuri frumoase și disputate. Ca de fiecare dată, turneul a fost un cadou de sărbători pentru iubitorii de handbal din Rm. Vâlcea” a spus Cezar Tită.

Turneul de la Vâlcea a fost închinat în memoria inspectorului DJTS de handbal, Constantin Tită (1942-2008).  ”Generalul” şi-a dedicat viaţa sportului vâlcean, fiind primul director al Sălii Sporturilor ”Traian”, antrenor al echipei de handbal feminin Voinţa Prundvilchim şi inspector de specialitate la DJST Vâlcea.

Rezultate Memorial Constantin Tită:

SCM Rm. Vâlcea – CSM Slatina 33-25

Gloria Buzău – Dacia Mioveni 33-24

Dacia Mioveni – CSM Slatina 24-28

SCM Rm. Vâlcea – Gloria Buzău 35-27

Gloria Buzău – CSM Slatina  23-23

SCM Rm. Vâlcea – Dacia Mioveni 34-27

Clasament:

1. SCM Rm. Valcea – 6 puncte

2. Gloria Buzău – 3 puncte

3. CSM Slatina – 3 puncte

4. Dacia Mioveni – 0 puncte

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *