Virgil Pîrvulescu: „Mă vor judeca toți oamenii din orașul acesta dacă voi avea un comportament de slugă”

Liderul politic liberal Virgil Pîrvulescu răspunde la câteva întrebări importante din punct de vedere politic. Discutăm despre zvonul cu privire la demisia acestuia din funcția de viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, dar și despre intrigile interne din interiorul PNL Vâlcea.

În primul rând, Virgil Pîrvulescu are un mesaj pentru locuitorii orașului Râmnicu Vâlcea: „Vreau să le transmit tuturor celor care își doresc ca orașul Râmnicu Vâlcea să fie un oraș așa cum și-l doresc un călduros la mulți ani. Un an 2022 bun, în care fiecare să-și realizeze obiectivele pe care și le-a propus”.

Impact REAL: Cum a fost anul 2021 din punct de vedere politic pentru dumneavoastră?
Virgil PÎRVULESCU: Anul 2021 a fost un an inedit din punct de vedere al parcursului, prin faptul că am reușit, neavând experiență politică, să am contact cu diferiți oameni, chiar dacă caracterul unora dintre ei diferă de modul cum am văzut eu lucrurile. A fost un an în care am realizat că, de fapt, în lumea politică este foarte mult de lucru, și cred că reforma României ar trebui să înceapă cu reforma clasei politice. S-au adunat prea mulți ani de lipsă de verticalitate și nerespectarea principiilor. Dacă politicienii au fost educați în sensul acesta, lucrul acesta a condus la o clasă politică care de obicei dezamăgește, care nu-și ține cuvântul. Am observat că în lumea politică este o virtute să trădezi sau să furi, atunci când poți. Îmi place să cred că am fost educat altfel, să respect oamenii, să-mi respect principiile, să-mi respect familia și să reușesc cumva să trec zâmbind printre aceste șiruri de oameni care nu au alt scop în viață decât să distrugă și care trăiesc din mila unor așa zișii lideri politici locali.

Impact REAL: De ce ați declarat că v-ați da demisia din funcția de viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea?
Virgil PÎRVULESCU: Demisia este un lucru firesc. Am respecta principiile mele, pentru că oamenii care m-au votat pe mine au votat cu un gând: să fiu ales primar și să fiu primarul care să răspundă doleanțelor și gândurilor pe care dumnealor și le doresc împlinite, în sensul ca orașul Râmnicu Vâlcea să fie manageriat bine. Ce caut eu într-o primărie în care nu se respectă absolut nimic din ceea ce își dorește cetățeanul din Râmnicu Vâlcea? Asta este întrebarea care întotdeauna m-a marcat, ce sens are să stai să încaseze un salariu? Aș fi o marionetă dacă aș accepta un post în care nu pot realiza nimic pentru că nu sunt lăsat, nu m-aș îndepărta cu nici măcar un milimetru de comportamentul celuilalt viceprimar sau al foștilor viceprimari ai lui Mircia Gutău, și vorbesc despre Vețeleanu și Carmen Preda. Cei doi sunt niște cățeluși care se bucură la orice firimitură pe care le-o aruncă stăpânul lor Mircia Gutău și dau din codiță. Eu niciodată nu voi ajunge așa, pe mine mă vor judeca părinții, mă vor judeca și copiii mei și mă vor judeca toți oamenii din orașul acesta dacă voi intra în această mizerie și voi avea acest comportament de slugă. Prin faptul că a apărut această coaliție cu PSD mi se pare normal ca, pe plan local să port o discuție cu liderii Partidului Social Democrat. Dacă și ei vor continua să rămână în aceeași ipostază ca până acum, votanți la tot ceea ce propune primarul Mircia Gutău, atunci voi lua această decizie, de a demisiona. Să ne înțelegem: voi demisiona din funcția de viceprimar, nu din funcția de consilier local. Dacă se va întâmpla acest lucru, consilierii locali PNL vor face opoziție cu adevărat. Indiferent ce se aude pe aici și pe acolo, nu voi pleca din PNL, am venit aici, și aici rămân.

Impact REAL: Ce idei, proiecte sau propuneri pregătiți pentru anul 2022?
Virgil PÎRVULESCU: În primul rând, în 2022 aș dori să am o discuție cu reprezentanții Partidului Social Democrat, la începutul anului. Voi lua decizia de a rămâne sau nu viceprimar și, dacă va fi cazul să nu rămân voi începe să construim împreună o adevărată opoziție. Sper că reprezentanții PSD vor asculta părerile noastre și împreună vom lua o decizie corectă pentru oraș. Unul dintre obiectivele pe care mi le propun este continuarea demersurilor pentru aducerea terenului în proprietatea municipiului Râmnicu Vâlcea, cel de la fosta unitate militară Vlădești. În al doilea rând, cred că cel mai important lucru, de fapt, și pasul esențial în dezvoltarea orașului reprezintă parcul industrial, și atunci bugetul anului 2022 ar trebui să se clădească pe alocarea de resurse financiare de așa manieră încât banii să nu mai fie cheltuiți pentru cârpeli. Dacă voi avea susținere, ulterior, discutăm și despre o dezvoltare a economiei locale. Sper să reușesc să vorbesc cu reprezentanții PSD. Mă voi simți mai confortabil dacă voi găsi o înțelegere cu social-democrații decât m-am simțit vreodată în alianța cu USR. Ei au fost slabi, au demonstrat că sunt doar niște cățeluși, cățelușii cărora trebuie să le dai ceva, indiferent ce, și sunt mulțumiți. De asemenea îmi doresc în anul 2022 o reconstrucție a partidului. Îmi doresc să aduc în organizație oameni buni, oameni care să fie convinși de valorile noastre. Mă bucură și vreau să le mulțumesc pe această cale colegilor mei care efectiv, în ultima perioadă am fost asaltați cu cereri de înscriere pentru Partidul Național Liberal, Organizația Municipală Râmnicu Vâlcea. Ne dorim să construim, să construim sănătos și ne dorim ca toți tinerii să reușească în ceea ce și-au propus și să nu dezamăgească atunci când vor fi puși în anumite zone de administrare.

Impact REAL: De ce a solicitat PNL Vâlcea o întâlnire cu Florin Cîțu?
Virgil PÎRVULESCU: Eu am rămas surprins și frapat. Nu sunt participant în acea decizie, chiar cu o zi înainte am avut o discuție cu președintele partidului, adică la ora 10:00 ne-am întâlnit la sediul partidului. Pe mine mă uimește că președintele Partidului Național Liberal, Organizația Județeană Vâlcea, domnul Cristian Buican nu are discuții la București, de parcă nu face parte din biroul executiv. În birou executiv, dacă vrei să vorbești cu un om al partidului mergi acolo. Acea adresă este o prostie mare, pin care arăți cumva că ești rupt de Partidul Național Liberal. Poate încearcă să submineze puterea președintelui. Nu știu treburile lor, nu am înțeles nimic din ceea ce s-a întâmplat, dar probabil vor avea o discuție și se vor lămuri. Mi-ar fi plăcut ca atunci, la alegeri, când s-a făcut Biroului Județean să se respecte statutul, să respecte regulamentul, dar nu l-au respectat și să fie sănătoși, le urez multă sănătate.

Impact REAL: Mircia Gutău a primit premiul pentru Smart City. Este Râmnicu Vâlcea chiar un oraș inteligent?
Virgil PÎRVULESCU: Premiul Smart City ar trebui să fie oferit de cetățeni, cum ar fi pentru ceea ce înseamnă managementul urban. Când ajungi să te lauzi cu o diplomă, dar orașul tău este zob nu este în regulă. Uitați-vă pe Calea lui Traian și modul în care se fac lucrările, uitați-vă la tot ceea ce înseamnă un Smart City. Când noi nu avem nici în momentul de față zona parcărilor rezolvată cum să discutăm despre conectivitate, sisteme centralizate și așa mai departe? Cum să vorbim despre un oraș inteligent? Este doar un carton scris frumos, probabil că a dat și bani pe el. Bănuiesc că la acea societate, ca să-ți dea ceva, trebuie să cotizezi într-un fel.

Impact REAL: Care a fost scopul pentru care Organizația Municipală PNL a organizat o seară de cadouri?

Virgil PÎRVULESCU: Nouă ne place să avem o organizație vie, o organizație în care fiecare poate să își exprime opinia și să ducă mai departe doleanțele, astfel încât dorințele cetățenilor să fie împlinite. M-am bucurat enorm de mult de numărul copiilor prezenți la eveniment. Mi s-a umplut inima de bucurie și mă bucur că am reușit împreună cu colegii mei din biroul politic local să organizăm acel eveniment. Este un eveniment susținut din resursele noastre proprii, adică doar din ce am pus noi, din buzunarul nostru. Noi nu suntem beneficiari de fonduri, suntem doar noi și atât. Mă bucur că am apucat să văd părinții încântați și evenimentele acestea. Să sperăm că le facem din ce în ce mai des, astfel încât să avem prilejul să răspundem și întrebărilor membrilor și să le cunoaștem, pentru că, până la urmă, partidul trebuie să fie o mare familie, o familie în care sunt respectați membrii și fiecare are dreptul să vorbească.

Impact REAL: De ce organizația județeană, cât și cea municipală, au decis să facă un eveniment de acest fel separat?
Virgil PÎRVULESCU: Organizația Municipală este o organizație de sine stătătoare, care își onorează membrii. Biroul Politic Județean este un for de conducere, nu este o organizație în sine. Biroul Județean coordonează toate organizațiile de la nivel județean și a făcut un eveniment pentru tot județul, dar pe noi nu ne-a invitat. Dacă ne-ar fi invitat cumva Organizația Biroului Județean, cu mare drag am fi participat. Cu acest grup există o comunicare un pic mai slabă, care eu cred că se va rezolva într-un viitor foarte apropiat. Nu este în regulă ca ei din Organizația Județeană și uite că noi, cei de la municipiu suntem talpa partidului și care muncim. Acest comportament de șefie nu îmi place, și sunt atât de multe discuții în spațiul public generate de niște colegi care nu prea au treabă cu respectarea regulamentului și statutului, dar am preferat să tac.

Impact REAL: Care este relația dumneavoastră actuală cu liderul Cristian Buican?
Virgil PÎRVULESCU: Foarte proastă, în sensul în care nu avem comunicare. Sper să se îmbunătățească. Am încercat de atâtea ori. Întotdeauna voi sta la discuții clare, nu sunt un tip conflictual, dar când am o discuție și când luăm o decizie cred că ar trebui să o luăm în litera și spiritul regulamentului, așa că la mine nu merge atitudinea de șef. La mine totul este colegial, și rezultatul muncii noastre este dat de voturile aduse în interiorul partidului. Când vor să își schimbe comportamentul, adică atunci când vor să fie colegi adevărați, Virgil Pîrvulescu va fi prezent întotdeauna lângă ei. Nu prea merg amenințările la mine. Eu mă lupt în fiecare zi cu Mircia Gutău, cred că sunt coșmarul nopților lui, și mă împiedic de niște discuții generate de controverse în interiorul partidului, ceea ce nu este normal.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *