EHF a anulat jocul Viborg-SCM Rm. Vâlcea, după ce danezele au mari probleme cu Covid-19

SCM își amână debutul în grupele EHF European League, după ce Federația Europeană de Handbal a anulat meciul din prima etapă, din Danemarca, cu Viborg HK, programat inițial pe 9 ianuarie. EHF a luat această decizie, după ce clubul danez a informat că are mai multe teste pozitive la Covid -19 la echipă.

Astfel, SCM Rm. Vâlcea va juca primul său meci pe 16 ianuarie, acasă, cu Vaci NKSE (Ungaria). Una din variantele posibile pentru reprogramarea jocului de la Viborg este 26 ianuarie, dată liberă în calendarul EHF.

”Viborg avea 11 sau 12 cazuri de Covid -19, așa că nu putea aduna o echipă pentru 9 ianuarie. Programul nostru va fi foarte încărcat pe finalul lunii ianuarie, așa că ne-am fi dorit să jucăm acum, iar amânarea meciului este un dezavantaj pentru noi. Viborg și-a amânat deja multe meciuri de campionat, programul nostru este foarte aglomerat, așa că nu va fi ușor să se găsească o dată liberă. Dacă este după tradiție,Viborg și Vâlcea sunt favoritele grupei D, dar și Chambray este o echipă bună”  a declarat antrenorul echipei vâlcene, Bent Dahl.

Calificate în grupele EHF, SCM și Minaur Baia Mare se întâlnesc miercuri, 5 ianuarie (ora 18.00), la Rm. Vâlcea, într-un joc contând pentru etapa 10 din Liga Florilor Mol. Partida este transmisă în direct de TVR 1. Spectatorii au acces la maximum 50% din capacitatea sălii și numai dacă sunt vaccinați cu schema completă, se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară infectării cu virusul Sars-Cov-2 sau prezintă rezultatul negativ pentru testarea RT-PCR (nu mai mult de 72 de ore de la efectuarea testării) ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 48 de ore).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *