USR PLUS Vâlcea vrea să introducă bugetarea participativă la Consiliul Județean, unde nu au consilieri

„Cetățenii au dreptul să decidă!” declară USR PLUS Vâlcea, introducând ideea de proiect care vizează bugetarea participativă. Aceștia ar dori să introducă proiectul prin sprijinul Consiliului Județean Vâlcea, chiar dacă aceștia nu au nici măcar un consilier făcând parte din structură.

Credem că este important ca și cetățenii județului Vâlcea să fie consultați și să aibă un cuvânt de spus referitor la modul în care sunt cheltuiți, de către administrația județeană, o mică parte a banilor de la buget. În acest scop, USR Vâlcea propune Consiliului Județean Vâlcea implementarea, începând cu 2022, a unui proiect de bugetare participativă.Acest tip de instrument, a fost aplicat cu succes deja în multe dintre orașele României și începe să prindă contur și la nivelul multor consilii județene din țară. Este rândul județului Vâlcea să dea ocazia oamenilor să aibă un cuvânt de spus, să ia decizii responsabile, deoarece bugetarea participativă presupune ca depunerea și selecția proiectelor ce vor fi implementate să aparțină cetățenilor.

În sprijinul Consiliului Județean Vâlcea și ținând cont de faptul că nu avem consilieri din rândului partidului nostru, USR Vâlcea va depune până la sfârșitul săptămânii o propunere de proiect ce are în vedere ideea de buget participativ la nivelul județului, care poate fi un punct de plecare pentru elaborarea unui proiect de hotărâre. În cazul în care solicitarea USR va fi aprobată, cetățenii vor putea trimite propuneri de proiecte prin intermediul Bugetului Participativ și, ulterior, vor decide prin vot proiectele care vor fi incluse în buget. ” a declarat USR PLUS Vâlcea pe pagina oficială de Facebook.

Răspuns din partea unui consilier județean PNL

Consilierul județean Ovidiu Popa, reprezentând liberalii, spune că există deja suficientă transparență în Consiliul Județean Vâlcea. De asemenea, consilierul județean mai spune că ar trebui să se elaboreze un proiect de genul acesta la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, unde USR PLUS are deja consilieri.

La Consiliul Județean Vâlcea toate proiectele sunt puse pe site, de acolo se văd bugetele alocate și alocările, deci în momentul în care vom face bugetul pentru anul 2022 oricine va avea acces la informații. Eu zic că toate proiectele care sunt propuse de către Consiliul Județean Vâlcea pe site au suficientă transparență pentru cetățeni.

Pe ei probabil îi deranjează că nu au consilieri în Consiliul Județean Vâlcea. Totuși, să se realizeze mai întâi la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea un astfel de proiect, că acolo au consilieri, și să vedem și noi un model după care să ne luăm. Să vedem mai întâi un model sau detalii, iar apoi putem decide cum ar arăta proiectul. „ ne-a declarat consilierul județean PNL, Ovidiu Popa.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *