O nouă autospecială și un sistem VIDEO WALL, investiție pentru ISU Vâlcea

Consiliul Județean Vâlcea începe anul cu câteva investiții importante pentru ISU Vâlcea. Investițiile sunt reprezentate de echipamente pentru diverse acțiuni pe care pompierii le practică, dar și o autospecială în valoare de 230.000 lei. S-au mai investit bani pentru un sistem VIDEO WALL, prin care pompierii vor comunica direct prin un sistem de videoconferințe.

Este vorba despre o autospecială de primă intervenție pentru stingerea incendiilor, evacuarea apei în caz de inundaţii, misiuni de căutare și salvare de vieți, în zonele greu accesibile, utilaj pentru care CJ Vâlcea a alocat suma de 230.000 lei. Tot acum, au fost achiziționate și două ventilatoare pentru desfumare, care vor eficientiza acțiunile de intervenție pe timpul stingerii incendiilor. Inspectoratul nu avea în dotare astfel de echipamente, iar achiziția acestora contribuie la o intervenție mai rapidă și mai sigură.

Pentru o coordonare mai eficientă a intervențiilor la nivelul județului, am dotat ISU Vâlcea și cu un sistem VIDEO WALL, care oferă multiple facilități pentru realizarea de videoconferințe, astfel încât comunicarea între cei care intervin în teren și conducerea operativă să se realizeze online, în timp real. Ca urmare a solicitărilor ISU Vâlcea, și în anul 2022, ne-am propus să achiziționăm o autospecială de primă intervenție, camere cu termoviziune, sonare pentru căutarea persoanelor dispărute în apă, dar și alte echipamente, care să ajute la creșterea eficienței și a gradului de protecție a pompierilor aflați în misiune.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *