Victorie mare pentru Vâlcea

După meci foarte spectaculos, SCM Rm. Vâlcea a învins pe Minaur Baia Mare, scor 33-32, într-un meci în devans din etapa 10 a Ligii Florilor (FOTO: Marius Ionescu).

SCM Râmnicu Vâlcea și Minaur Baia Mare au oferit un meci absolut senzațional, probabil cel mai frumos joc din actuala ediție a Ligii Florilor. Cele două echipe au jucat într-un ritm nebun, iar jocul a avut de toate, inclusiv multe răsturnări de scor. Vâlcea a câștigat la limită după numeroase răsturnări de scor și a urcat pe locul 3 în clasament, la doar două puncte de liderul Rapid, care are un meci mai puțin disputat. Peste 1000 de spectatori și-au adus contribuția la spectacolul de clasă de la Râmnicu Vâlcea.

Arbitrii Alexandru Constantin și Laszlo Gal au inflamat spiritele prin maniera de arbitraj, pro-Minaur, însă, din fericire, Vâlcea a prins o zi excelentă, reușind să treacă peste acest obstacol. Este al doilea joc consecutiv în care Vâlcea este clar dezavantajată de arbitraj, după partida de pomină de la Zalău.

Baia Mare a avut un start mai bun și a condus cu 9-5 în minutul 16. Pe finalul reprizei, Vâlcea a egalat, 16-16. La pauză, Minaur conducea cu 17-16.

SCM a trecut pentru prima dată în avantaj în minutul 33 (18-17), apoi s-a desprins la 22-19. Au urmat patru goluri consecutive ale echipei din Baia Mare, care a revenit în avantaj, iar Bent Dahl a cerut time-out. Au urmat ale răsturnări de scor: 26-23 (minutul 46), 26-27 (minutul 50). Cu trei minute înaintea finalului, oaspetele conduceau cu un gol, dar Daciana Hosu a închis poarta și Vâlcea s-a desprins la două goluri. Minaur a marcat ultimul gol al jocului, dar finalul a găsit Vâlcea în posesie. SCM s-a impus cu 33-32 și a obținut trei puncte mari, care o mențin în lupta pentru podium.

Daciana Hosu a fost decisivă înspre finalul partidei, având câteva intervenții excelente. ”Ambele echipe ne-am dorit enorm de mult victoria, noi ne doream să ne luăm revanșa după anul trecut și am luptat până la final. Apărarea nu a mers, nici portarii nu am ajutat mult, de asta am avut ceva probleme, sper să putem să remediem aceste probleme. Cred că în campionat am început mai greu, dar venirea lui Bent Dahl a ajutat mult și creștem de la zi la zi!”

De la Vâlcea au impresionat extrema dreapta Levchenko și centrul Liscevic, în timp ce la Baia Mare au ieșit în evidență Fujita, Laslo și Burlachenko.

Cum meciul de la Viborg din grupele EHF European League s-a amânat, pentru SCM urmează miercurea viitoare o deplasare la Știința București.

SCM RÂMNICU VÂLCEA – MINAUR BAIA MARE 33-32 (16-17) 

Arbitri: Alexandru Constantin / Laszlo Gal

Vâlcea: Roch, Hosu – Levchenko 8, Liscevic 5, Glibko 5, Elghaoui 4, Gonzalez 4, Bucur 2, Klikovac 1, Gorshenina 1, Nikolic 1, Stamin 1, Lupei 1, Dache. Antrenor: Bent Dahl.

Minaur: Enache, Pandzic – Fujita 8, Laslo 6, Burlachenko 5, Lavko 4, Tănasie 3, Popa 3, Severin 1, Cioca 1, Polocoșer 1, De Souza, Țîrle, David. Antrenor: Raul Fotonea.

Bent Dahl: ”Jucăm până la sfârșit!”

Antrenorul echipei vâlcene, Bent Dahl crede că SCM se putea desprinde mai clar în repriza secundă. ”La ora actuală, avem un lot mai bun decât Baia Mare. Noi am putut face mai multe schimbări, avem ceva mai multe jucătoare de calitate. În repriza a doua, am preluat frâiele încă din primele minute și am avut o mulțime de șanse să înclinăm definitiv balanța în favoarea noastră, încă înainte de finalul partidei. Însă Baia Mare este o echipă foarte bună cu câteva jucătoare de calitate, care întotdeauna vor riposta! Și nu este prima oară când Baia Mare reușește să revină în joc! Este o echipă foarte periculoasă atunci când joci împotriva ei pentru că jucătoarele lor nu renunță niciodată. Însă aceasta este și filozofia mea: jucăm până la sfârșit! Pe de altă parte, motivația să joci acasă, cu mulți spectatori în sală, după o perioadă foarte lungă, a contat. Totodată a contat și faptul că am început meciurile oficiale care diferă un pic față de meciurile din turneele de pregătire!” a spus Bent Dahl.

FOTO: MARIUS IONESCU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *