Două localități din Vâlcea, selectate pentru proiectul „Respect pentru Trecut, o șansă pentru Viitor”

Oraşul Brezoi este una dintre cele 2 localități vâlcene selectate ȋn cadrul proiectului „Respect pentru Trecut, o șansă pentru Viitor”, finanțat de Uniunea Europeană cu un grant de 21392 EURO, prin Programul Erasmus+. Cealaltă localitate selectată vâlceană pentru proiect este Fârtățești. Proiectul este inițiat de 16 tineri din cadrul Ansamblului Artistic „Cobilița”, care sunt și voluntari ai Asociatia PRO Vertical beneficiarul grantului.

Localitățile selectate pentru desfășurarea proiectului sunt: Șimian și Grozești (județul Mehedinți); Fârtățești și Brezoi (județul Vâlcea); Negomir, Cătunele, Plopșoru și Mătăsari (județul Gorj); Ghidici și Bârca (județul Dolj).

Scopul proiectului „Respect pentru Trecut – o șansă pentru Viitor” este acela de a sprijini tinerii din mediul rural din România să redescopere tradițiile locale, să învețe cum să le aducă în fața Europei și a întregii lumi, prin metode digitale, să capete abilități antreprenoriale de atragere a turiștilor în mediul rural din România și să deprindă obiceiuri de folosire a materialelor tradiționale, prietenoase cu mediul, pentru o dezvoltare durabilă.

Brezoiul va găzdui una dintre etapele proiectului ȋn intervalul noiembrie-decembrie 2022. Însă tema conservării tradițiilor, a perpetuării acestora ȋn rândul tinerilor şi a valorificării patrimoniului tradițional ȋn cadrul inițiativelor de dezvoltare turistică este foarte importantă pentru noi. De aceea ne pregătim din timp pentru a fructifica ȋn mod optim oportunitățile generate de proiect. „ a declarat Primăria orașului Brezoi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *