Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Creștere de 25% a producției industriale din Vâlcea în primele 9 luni din 2021

Direcția Județeană de Statistică Vâlcea anunță că, în primele 9 luni din 2021, indicii producției industriale din județ au înregistrat o creștere de aproape 25% față de perioada similară din 2020, în timp ce indicii valorici ai cifrei de afaceri din industrie pe total (piaţă internă şi piaţă externă) au fost tot în creștere cu 41%.

În primele 6 luni din 2021, indicii producției industriale din județ au înregistrat o creștere de 30% față de perioada similară din 2020, dar indicii valorici ai cifrei de afaceri din industrie pe total au fost în creștere cu 43%.

În primele nouă luni ale anului, producţia industrială din România a crescut cu 10,5% ca serie brută și cu 11,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată datele Institutului Național de Statistică.

S-au înregistrat creșteri semnificative în producţia şi furnizarea de energie. În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, comparativ cu aceeași perioadă din 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 10,5%, datorită creșterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,7%) și industria prelucrătoare (+11,2%).

Industria extractivă a scăzut cu 2,2%. În primele nouă luni ale anului, producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 11,1% față de aceeași perioadă a anului trecut, ca efect al creșterilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,9%) și industria prelucrătoare (+10,8%). Industria extractivă a scăzut cu 2,6%.

În luna septembrie 2021, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 10,5% ca serie brută și a scăzut cu 2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a fost mai mică atât ca serie brută (-4%), cât și ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (-3,2%).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *