Dăeștiul se adună pe 17 ianuarie

Lider în Seria 6 a Ligii a III-a, Viitorul Dăești se va reuni pe 17 ianuarie, la Fedeleșoiu, iar Horezu o săptămână mai târziu.

Echipa pregătită de Adrian Popa își va relua pregătirile din 17 ianuarie și va efectua cantonamentul pe plan local. Deocamdată, au fost stabilite doar patru amicale: Cozia Călimănești (9 februarie),  CS Afumați (12 februarie), Pandurii Tg Jiu (dată nefixată) și Sporting Roșiori (26 februarie).

Deocamdată, nu au apărut noutăți în lotul Dăeștiului. Tehnicianul Adrian Popa își dorește să aducă un vârf de atac și doi juniori de calitate. În vizor sunt și cei doi brazilieni veniți în probe la finalul anului trecut și care vor reveni odată cu reluarea antrenamentelor.  ”Avem unele discuții cu jucători, dar nimic nu este concretizat. Ne așteaptă meciuri grele și ne trebuie soluții pe toate posturile”  a spus antrenorul-jucător Adrian Popa.

Viitorul Dăești a avut o primă parte de sezon excelentă, a acumulat 37 de puncte din 15 meciuri și iernează pe primul loc, cu un punct avans față de CSM Slatina. Mai sunt doar trei etape din sezonul regular și Dăeștiul este matematic calificată în play-off, acolo unde acced primele patru clasate, cu punctajul acumulat. În play-off se vor juca încă 9 etape, în sistem tur-retur-tur, iar primele două clasate vor merge la ”barajele” de promovare în Liga a II-a. Ținând cont că deja au un avans consistent, Dăești și Slatina au șanse foarte mari să meargă împreună la aceste ”baraje”, unde se vor încrucișa cu primele două clasate în Seria 5, de unde se deprind Odorheiu Secuiesc, Pucioasa și Sepsi II.

Horezu se reunește pe 25 ianuarie

Flacăra Horezu și-a stabilit reunirea pe 25 ianuarie, în Treapt. Cum se știe, Flacăra a avut o primă parte de sezon modestă și a terminat pe locul 9, cu doar 14 puncte acumulate în 15 jocuri. Echipa pregătită de Narcis Enăchescu va juca în play-out, unde va lupta pentru evitarea retrogradării. S-au despărțit deja de Flacăra opt jucători: Bogdan Vișan, Vlad Bălan, Raul Horumbă, Emilian Bîrziche, Kenneth Obananaya, Monday Ovye, Cezar Verdeș și Ionuț Tudor. Portarul Sporea s-a operat la ligamentul umărului și va lipsi două luni. ”Trebuie să completăm tot axul central, de la portar la fundași centrali, mijlocași centrali și vârf”  a spus președintele clubului, Vali Grigorescu. Nu este exclus ca Flacăra să ia 2-3 jucători de la Dăești, care prind mai rar echipa de bază la Viitorul.

Marius Vlădoi: ”Nu ne dăm bătuți!”

Ultima clasată în Seria 6 a Ligii a III-a, Minerul Costești și-a fixat adunarea pe 17 ianuarie, dar nu este exclus ca data să fie amânată. În prima parte a sezonului, Minerul s-a antrenat la Vlădești și Budești și a jucat jocurile oficiale la Orlești.  Din lot au plecat încă din tur Zanfir, Zotică și R. Negoiță, astfel că antrenorul Marius Vlădoi caută acum juniori. La antrenamente pot reveni Zamfirescu și Panait, care au fost accidentați.

”Ne trebuie 5-6 jucători, lucrăm la perioada de pregătire, facem și 6-7 amicale. Vrem să mai îndreptăm din lucruri, nu ne dăm bătuți, am văzut ce ne-a lipsit, am fost dezamăgiți de unii jucători. Este o serie foarte dificilă, nu poți face față fără implicare totală, am avut jocuri în care am condus și nu am gestionat bine. Unii nu au orgoliu, nu este normal să fim ciuca bătăilor”  a spus antrenorul-jucător Marius Vlădoi. Minerul a acumulat doar 4 puncte din 15 meciuri și pare condamnată la retrogradare, având de recuperat 10 puncte față de locul 8.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *