Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Undă verde pentru sala de sport din Păuşeşti Măglaşi

O modernă sală de sport se construieşte în comuna Păuşeşti Măglaşi.

Administraţia locală din Păuşeşti Măglaşi va da starul lucrărilor privind construirea unei săli de sport. Proiectul se va realiza cu fonduri atrase prin Compania Naţională de Investiţii şi va avea o capacitate de 180 de locuri. Astfel, orele de educaţie fizică şi sport pentru elevii din Păuşeşti Măglaşi vor deveni atractive şi mult mai intense, iar tinerii din comunitate vor fi încurajaţi să facă mişcare:

„Investiţia este finanţată în totalitate cu bani atraşi prin Compania Naţională de Investiţii, nefiind necesară suportarea unor costuri suplimentarea de către administraţia locală. Proiectul pentru construirea acestei săli de sport este depus din anul 2009 însă, în toată această perioadă ni s-au cerut clarificări peste clarificări, la care s-a răspuns cu promptitudine. Acum a venit momentul, aşadar ca, în cel mai scurt timp să începem construcţia unei săli de sport modernă”, ne-a declar primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Sala de sport va avea suprafaţa sportivă dimensionată pentru handbal, dar va avea marcaje şi pentru terenuri de baschet sau volei. Terenul amenajat în interiorul sălii va fi dotat cu coşuri de baschet fixe, porţi, fileu, panouri şi plase, suporţi pentru montarea fileului de volei şi tenis. Se vor realiza de asemenea, în cadrul acestui proiect amenajări exterioare care constau în alei pietonale, o zonă de parcare şi spaţiu verde cu gazon.

Alexandru Dediu: „Scopul este acela de a atrage cât mai mulţi tineri către sport”

Se va depune la Compania Naţională de Investiţii proiectul pentru construirea unui complex sportiv.

Tinerii comunei Păuşeşti Măglaşi vor beneficia inclusiv de o bază sportivă modernă cu gazon natural, gradene şi mai multe facilităţi, care vor aduce plus valoare în calitatea prestaţiilor pe plan sportiv:

„Primăria Comunei Păuşeşti Măglaşi a cumpărat un teren lângă baza sportivă din satul Valea Cheii, unde intenţionăm să atragem fonduri tot prin CNI pentru construirea unei baze sportive cu teren modern de fotbal amenajat la standarde europene, cu vestiare moderne, duşuri, o zonă verde de relaxare gen parc şi o parcare. Avem un proiect pentru construirea unui adevărat complex sportiv modern. Scopul este acela de a atrage cât mai mulţi tineri către sport, pentru că sportul înseamnă sănătate şi poate aşa îi convingem pe copii să lase tableta şi calculatorul şi să se îndrepte spre sport”, a precizat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Primăria comunei Păuşeşti Măglaşi a depus, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” două proiecte care vizează asfaltarea drumurilor comunale de pe raza unităţii administrativ-teritoriale: „Două proiecte avem depuse pe noul Program guvernamental „Anghel Saligny”. Ambele vizează asfaltarea drumurilor comunale. Unul dintre acestea este pentru modernizarea infrastructurii rutiere pe o lungime de 4,9 kilometri şi un alt proiect pentru asfaltarea drumurilor pe o lungime de 13,6 kilometri, însumând toate uliţele din comună”, a precizat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi.

Proiectul de extindere a reţelei de gaze este depus în vederea finanţării la Ministerul Fondurilor Europene, pentru care administraţia publică locală a transmis ultimele clarificări. Primarul speră ca acest proiect să se realizeze anul acesta.

Reamintim faptul că, la Păuşeşti-Măglaşi există o reţea de 18 kilometri de gaze naturale şi ar mai fi nevoie de extinderi pentru încă 20 de kilometri, pentru a cuprinde toată localitatea. Reţeaua de gaze naturale de la Păuşeşti-Măglaşi a fost introdusă în anul 2008, printr-un program guvernamental, în baza unui proiect întocmit de primarul Alexandru Dediu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *