Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Vor începe lucrările pentru amenajarea pieţei de peşte din Călimăneşti

La Călimăneşti se modernizează piaţa pentru comercializarea produselor agroalimentare şi peşte, iar pentru amenajarea acesteia s-au accesat fonduri europene:

„Lucrările pentru modernizarea pieţei sunt scoase la licitaţie, din păcate nu s-a prezentat nimeni. Vom reanaliza posibilitatea alocării unor fonduri din bugetul local în completarea celor venite prin FLAG, în aşa fel încât să aducem la zi necesitatea adaptării preţurilor actuale cu oferta pe care o are proiectul. Există o ordonanţă de compensare, dar ea se aplică pentru proiectele care au fost deja contractate şi semnate. Acest proiect este momentan la stadiul de licitaţie, prin urmare nu vom beneficia de aceste avantaje. Vom analiza situaţia, astfel încât să aducem la zi necesitatea corelării dintre preţurile actuale şi oferta pe care o avem. Piaţa veche din Călimăneşti se va moderniza, se vor monta panouri termoizolante, va cuprinde câteva magazine pentru desfacerea produselor tradiţionale de carne, lapte şi un magazin de desfacere a peştelui”, a punctat primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu.

Administraţia locală din Călimăneşti reuşeşte să promoveze, împreună cu investitorii din localitate, staţiunea în topul preferinţelor turiştilor aflaţi în vacanţă, chiar dacă ultimii doi ani, pe fondul pandemiei, au reprezentat o perioadă grea pentru industria hotelieră pentru investitorii din turism şi pentru toţi cei care au afaceri în acest domeniu.

Cu toate acestea, un atu este faptul că turiştii ştiu valoarea şi bogăţia solului şi subsolului, precum şi a resurselor minerale din Călimăneşti, iar staţiunea este în continuare la un nivel optim şi face din localitate una dintre cele mai atractive zone, asta şi datorită investiţiilor pe care le-a realizat administraţia locală condusă de Florinel Constantinescu.

Florinel Constantinescu: „Nu îmi place să fac lucruri numai de dragul de a le face”

„Avem proiecte cu bani europeni destul de multe, întotdeauna am mers pe linia atragerii banilor europeni şi mai puţin pe proiecte guvernamentale, dar şi datorită faptului că proiectele europene ne oferă posibilitatea unei cofinanţări cu un procent redus, majoritatea sunt cu 2%, lucru foarte important pentru noi. Lucrurile se fac aşa cum îmi place mie şi de fiecare dată aduc aminte de strategia de dezvoltare. Atunci când mă refer la această strategie înseamnă că lucrurile sunt planificate, sunt prioritizate în aşa fel încât să nu ne blocăm, altfel i-am spune plan de dezvoltare. Strategia de dezvoltare este linia pe care mi-am propus să îmi desfăşor activitatea. Acesta este adevărul, nu îmi place să fac lucruri numai de dragul de a le face, să întocmim proiecte numai pentru că ele sunt mai uşor de finanţat. Trebuie să fim foarte atenţi la nevoile localităţii şi să acţionăm, altfel ne diminuăm şi ne diluăm forţele, cele umane, dar în primul rând pe cele financiare, care nu sunt nelimitate”, afirmă primarul oraşului – staţiune Călimăneşti, Florinel Constantinescu.

Călimăneştiul este oraşul din România care a explodat total şi locul unde se pregăteşte în continuare o dezvoltare fabuloasă a întregii zonei pentru că aici administraţia locală a demonstrat că face performanţă.

După o muncă susţinută de executivul administraţiei locale şi de angajaţii primăriei, primarul Florinel Constantinescu a identificat sursele alternative de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea oraşului, punând astfel în valoare avantajele competitive ale oraşului-staţiune.

Astfel, oraşul Călimăneşti se poziţionează în România ca una dintre staţiunile balneoclimaterice valoroase şi reprezentative din punct de vedere turistic, istoric, cultural şi identitar, fiind gata, indiferent de anotimp, să se alăture alegerilor de top pentru petrecerea concediilor şi a vacanţelor.   

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *