Proiectele Primăriei Voineasa, prin PNI „Anghel Saligny”: asfaltare şi canalizare

Primăria comunei Voineasa a depus, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” două proiecte care vizează asfaltarea străzilor de pe raza unităţii administrativ-teritoriale, precum şi dezvoltarea infrastructurii de canalizare.

„Aşteptăm finanţarea pentru proiectele pe care le-am depus pe acest nou Program, „Anghel Saligny”. Avem nevoie de fonduri pentru extinderea sistemului de canalizare pe o lungime de 3 kilometri, reabilitarea drumurilor de interes local pe o lungime de 4,7 kilometri unde intră şi consolidarea podului de la piaţă”, a precizat primarul Gabriel Năstăsescu.

Mai mult de atât, pe lângă aceste două obiective de investiţii extrem de importante pentru Voineasa, primarul Gabriel Năstăsescu a declarat că aşteaptă procedura în ceea ce priveşte finanţarea proiectelor şi prin PNRR:

„Avem proiecte pregătite pentru a le depune şi pentru atragerea fondurilor europene. Pentru acest PNRR avem pregătit proiectul pentru anveloparea blocurilor şi a instituţiilor aflate în subordinea noastră. Un lucru foarte bun este faptul că se vor constitui asociaţii în acest sens. În localitate sunt două blocuri care au nevoie de fonduri pentru aceste lucrări. Tot prin PNRR am în plan înfiinţarea sistemului de apă şi canalizare la Obârşia Lotrului. Astfel, această zonă s-ar dezvolta mult mai repede. Mai mult, vrem să accesăm fonduri europene pentru montarea unor staţii de încărcare electrice inclusiv în zona domeniului schiabil Obârşia Lotrului ”, a precizat primarul.

Întreaga perioadă a sărbătorilor de iarnă, care tocmai s-a sfârşit i-a găsit pe mulţi turişti pe drumul spre Voineasa. Iubitorii sportului de iarnă au optat pentru pârtia de la Obârşia Lotrului mai ales că, în acest an zăpada a căzut din plin la munte.

Iar vara acesta, turismul la Voineasa a prins aripi, toate serviciile oferite de pensiuni au funcţionat la capacitate maximă şi, ne spune primarul, întreaga zonă a fost plină cu turişti.

La Voineasa muntele oferă opţiuni de petrecere a timpului liber atât iarna, dar şi vara, fiindcă aici se pot face drumeţii, se pot cuceri noi vârfuri, se pot descoperi cascade sau, pur şi simplu, turiştii se pot relaxa cu o carte bună, în mijlocul naturii. Pensiunile oferă, pe lângă cazare şi masă, şi mici servicii. Au fost turişti care în lunile iunie, iulie şi august au preferat să parcurgă traseele turistice din zonă: „De aici, de la Voineasa pornesc trasee turistice către lacul de acumulare Vidra, lacul glaciar Ciunget şi pădurea rezervaţiei naturale Latoriţa, Cataractele Lotrului şi Obârşia Lotrului”, spune primarul. Întreaga Vale a Lotrului este o oază de linişte care oferă aer curat, lipsit de praf, peisaje greu de descris în cuvinte şi trasee care lasă amintiri de neuitat. Voineasa este adevărata recompensă pe care o oferă muntele.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *